ua en ru

Іран атакував Ізраїль, а Росія готує провокацію на ЗАЕС: новини за вихідні

Іран атакував Ізраїль, а Росія готує провокацію на ЗАЕС: новини за вихідні Фото: колаж РБК-Україна

В ніч на неділю, 14 квітня Іран атакував територію Ізраїлю, а російські окупанти готують провокацію на Запорізькій атомній електростанції.

Детальніше про те, що сталося на вихідних, - у матеріалі РБК-Україна.

Війна Росії проти України: останні новини

Новини за 13 квітня:

Новини за 14 квітня:

Напад на Ізраїль

В ніч на 14 квітня Іран атакував територію Ізраїлю сотнями ударних безпілотників і ракет. В Ізраїлі заявили, що майже всі повітряні цілі були збиті, а збиток від атаки був незначним. Допомагали Ізраїлю у перехопленні іранських дронів та ракет сили США та Британії.

Більше про підсумки атаки Ірану на Ізраїль - читайте в матеріалі РБК-Україна.

Вдень 14 квітня американський телеканал CNN з посиланням на ізраїльське джерело повідомив, що Ізраїль відповість Ірану, але масштаби відповіді будуть визначені на засіданні військового кабінету.

Своєю чергою міністр військового кабінету Ізраїлю Бенні Ганц заявив, що Ізраїль "вимагатиме від Ірану ціну в такий спосіб і в такий час, який їх влаштує".

Детальніше про причини конфлікту між Ізраїлем та Іраном - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Провокація на ЗАЕС

Тим часом Генеральний штаб України повідомив, що російські окупанти готуються провести чергову провокацію на Запорізькій атомній електростанції.

В штабі зауважили, що загарбники можуть звинуватити Україну.

Нагадаємо, що на тижні Запорізька атомна електростанція перевела всі реактори у стан "холодного зупину". 13 квітня останній блок перевели у цей стан. У Міненерго пояснили, що це важливо для уникнення ядерної катастрофи.

Українські кораблі візьмуть участь у міжнародних морських навчаннях у Британії

Українські мінні шукачі "Чернігів" та "Черкаси" візьмуть участь у міжнародних навчаннях у Британії.

Кулеба висловився про затримку допомоги Україні в Конгресі США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що законопроект щодо допомоги Україні в Конгресі США вже можна назвати "мученицьким".

На запитання журналіста, чи приймуть таки законопроект, Кулеба зауважив, що наразі не може загадувати.

Своєю чергою голова розвідувального комітету Палати представників, конгресмен-республіканець Майк Тернер заявив, що Палата представників США цього тижня розгляне питання фінансування допомоги Україні у війні з Російською Федерацією.

Сербія відмовилася від російських винищувачів і купить літаки у Франції

Один з найсильніших союзників Москви на Балканах відмовився від російських винищувачів. Натомість Сербія планує придбати літаки Rafale у французької компанії.

Белград планує замовити у Dassault Aviation дюжину французьких винищувачів Rafale вартістю 3 млрд євро.

СБУ розкрила особливість своїх морських дронів

Морські безпілотники СБУ не мають аналогів на Заході та непомітні для ворожих систем виявлення. На озброєнні СБУ сьогодні перебувають морські дрони Sea Baby та "Мамай".

МВС змінило протоколи реагування рятувальників на обстріли РФ

Державна служба з надзвичайних ситуацій змінила протоколи реагування, що стосуються роботи рятувальників, а також використання інженерної та спеціальної техніки.

Голова МВС Ігор Клименко зазначив, що правила змінюються з огляду на допущені помилки, в тому числі випадки загибелі працівників ДСНС.

У Раді спрогнозували, коли Зеленський підпише закон про мобілізацію

Перед підписанням закону про мобілізацію Офіс президента перевірить його на відповідність Конституції. Лише після цього законопроект буде передано на підпис українському президенту Володимиру Зеленському