ua en ru

Росіяни готують нову провокацію на Запорізькій АЕС, - Генштаб

Росіяни готують нову провокацію на Запорізькій АЕС, - Генштаб Фото: у Генштабі ЗСУ попередили про можливі провокації росіян на ЗАЕС (Getty Images)

Російські окупанти готуються провести чергову провокацію на Запорізькій атомній електростанції. Загарбники можуть звинуватити Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генеральний штаб України у Facebook.

За даними української розвідки, російські терористи можуть провести нову провокацію під фальшивим прапором.

"Росія є єдиним терористом у світі, який тримає в заручниках атомну станцію та використовує її для шантажу України та усього світу. Ніхто інший, окрім російських терористів, не ставив світ так близько до межі свідомої радіаційної катастрофи", - заявили у Генштабі.

Лише за останні тижні росіяни вже кілька разів намагалися перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС.

"Це свідомі російські дії, які продовжують російську ж практику шантажу нашої держави та усієї міжнародної спільноти ризиком катастрофи на ЗАЕС. Україна завжди відповідально ставилась і ставиться до безпеки ядерних обʼєктів. Лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі ЗСУ додають, що безпека Запорізької АЕС не може бути гарантована, поки російські війська перебувають на станції.