ua en ru

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019 Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенка в першому турі виборів 2019 підтримали 15,95% виборців

Дата народження: 26 вересня 1965 року (53 роки)

Партія: БПП "Солідарність"

Посада: 5-й президент України

Освіта: Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка

Сім'я: одружений, четверо дітей

Порошенко на виборах 2019. Новини

Біографія

Політична діяльність

Бізнес

Скандали

Сім'я

Порошенко на виборах 2019. Новини

  • У штабі Петра Порошенка звернулися до Центрвиборчкому з проханням перенести час дебатів на "Суспільному" з 20:00 на 21:00. Як очікується, ЦВК прийме рішення 18 квітня.

  • Петро Порошенко, виступаючи в ефірі одного з телеканалів заявив, що другий тур виборів 2019 не буде зірвано через недоукомплектованості дільничних виборчих комісій.

  • 12 квітня Петро Порошенко заявив, що висока підтримка Володимира Зеленського в першому турі виборів не є унікальним явищем. Він також заявив про намір боротися за голоси виборців у другому турі виборів.

  • 11 квітня група "Рейтинг" опублікувала результати опитування перед другим туром виборів. Згідно з дослідженням, Петра Порошенка підтримують 20,8% респондентів.

  • 10 квітня Петро Порошенко ще раз здав аналізи. Цього разу експертам VADA. Порошенко закликав Володимира Зеленського також здати аналізи повторного. Крім того, чинний глава держави заявив, що буде чекати Зеленського 14 квітня о 14:14 на НСК "Олімпійський" для проведення дебатів, а 19 квітня - в студії "Суспільного".

  • У штабі Петра Порошенка заявили, що він готовий до участі в дебатах з Володимиром Зеленським 14 і 19 квітня. Крім того, Порошенко має намір прийти на дебати в студію "Суспільного" 19 квітня.

  • 7 квітня Петро Порошенко оголосив можливу дату проведення дебатів з Володимиром Зеленським на НСК "Олімпійський" - 14 квітня.

  • Згідно з результатами підрахунку голосів виборців Петро Порошенко вийшов до другого туру виборів. За чинного главу держави віддали голоси 3014 609 осіб (15,95%). Разом з Порошенко до другого туру вийшов Володимир Зеленський.

  • 5 квітня Петро Порошенко записав ще одне відеозвернення до Володимира Зеленського із закликом прийти на дебати. Крім того, 5 квітня, Порошенко здав аналізи на наркотики та алкоголь, як того вимагав Зеленський.

  • 4 квітня Центрвиборчком завершив обробку протоколів. За результатами підрахунку, Петро Порошенко набрав 15,95% голосів, у Володимира Зеленського - 30,24%.

  • 3 квітня опонент Петра Порошенка - Володимир Зеленський - записав відеозвернення до чинного глави держави з пропозицію провести дебати не в телестудії, а на НСК "Олімпійський". У свою чергу, Порошенко погодився на пропозицію Зеленського.

  • 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів. За результатами Національного екзит-полу Петро Порошенко набрав 17,8% голосів виборців, посівши друге місце. Перше місце зайняв Володимир Зеленський. Після оголошення результатів Порошенко дав прес-конференцію, на якій заявив, що перед другим туром виборів мають відбутися дебати кандидатів.

  • За результатами опитування групи "Рейтинг", яке було проведено 5-14 березня, Петро Порошенко займає третє місце в рейтингу кандидатів у президенти. З 15 тис. респондентів за Порошенка планують голосувати 16,4% опитаних.

  • За даними опитування КМІС за 14-22 березня, Петро Порошенко займає друге місце в рейтингу кандидатів у президенти України. З 2004 респондентів за Порошенка планують проголосувати 17,1% опитаних.

  • Президент України Петро Порошенко заявив, що українські церкви повинні вплинути на проведення виборів 2019 без насильства. На зустрічі з членами Всеукраїнської ради церков він попросив Всеукраїнську раду церков звернутися із закликом провести вибори без насильства.

  • За результатами опитування КМІС, проведеного 8-20 лютого поточного року, президент України Петро Порошенко займає друге місце в рейтингу кандидатів на виборах 2019. Порошенко готові підтримати 18% респондентів, на першому місці шоумен Володимир Зеленський (26,4%).

  • 16 лютого 2019 року президент України Петро Порошенко взяв участь у роботі Мюнхенської конференції з безпеки. В рамках роботи однієї із сесій Порошенко прокоментував свої шанси перемогти на виборах. Зокрема, він зазначив, що заздалегідь невідомо, хто переможе на виборах. І це, за його словами, ознака демократичної держави. При цьому, він зазначив, що за підсумками голосування будуть "чудові результати".

  • 7 лютого 2019 року Центральна виборча комісія зареєструвала Петра Порошенка кандидатом в президенти на чергових виборах.

  • Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного 19-30 січня 2019 центром "Соціальний моніторинг", "Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка", компанією "Інфо Сапієнс" і Соціологічною групою "Рейтинг", Петро Порошенко на третьому місці - його готові підтримати 14, 8% респондентів. Незважаючи на третю позицію в рейтингу президенських виборів, в перемогу Порошенка вірять 16,6% опитаних, що відповідає другому місцю.

  • 3 лютого 2019 року діючий президент України Петро Порошенко подав документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатом в президенти. Глава держави подав документи в останній день прийому.

  • Відповідно до результатів дослідження, проведеного 16-29 січня 2019 року трьома соціологічними компаніми (КМІС, Socis, Центр Разумкова), чинного президента Петра Порошенка підтримують 16,4% виборців, тоді як найбільшу підтримку серед виборців має шоумен Володимир Зеленський (23%).

  • За даними опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 16-24 січня 2019 року, за чинного президента Петра Порошенка готові проголосувати 15,1% респондентів. Порошенко поступається місцем шоумену Володимиру Зеленкському, за якого готові проголосувати 19% опитаних, та лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко, яку підтримують 18,2% респондентів.

  • 29 січня 2019 року чинний президент України Петро Порошенко оголосив про намір брати участь у виборах.
  • За словами джерела РБК-Україна в штабі Петра Порошенка, в команді чинного президента не мають наміру використовувати церковну тему у виборчій кампанії. Ключовим меседжем виборчої кампанії Порошенко буде вступ України до Євросоюзу та НАТО. Крім того, за словами джерела РБК-Україна, в Адміністрації президента розраховують, що глава партії "БПП-Солідарність" і мер Києва Віталій Кличко виступить на підтримку Петра Порошенка ще до першого туру виборів.
  • 25 січня 2019 року. Джерела РБК-Україна в Адміністрації президента повідомили, що висунення чинного глави держави Петра Порошенка кандидатом на вибори відбудеться 29 січня в Міжнародному виставковому центрі в Києві в рамках форуму демократичних сил.
  • 24 січня 2019 року. Джерела РБК-Україна в оточенні глави держави повідомляли, що лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук може підтримати Петра Порошенка на виборах президента в березні цього року і на даний момент з цього питання ведуться переговори. РБК-Україна в прес-службі Вакарчука заявили, що "ця інформація не відповідає дійсності".
  • 17 січня 2019 року. За даними джерела РБК-Україна в Адміністрації президента, розглядаються дві дати, 30 січня і 2 лютого, коли Петро Порошенко може оголосити про намір брати участь у виборах. Порошенко буде висувати свою кандидатуру як самовисуванець.
  • 13 листопада 2018 року. Якщо б вибори президента України проводилися у листопаді, то за чинного главу держави Петра Порошенка віддали б голоси 6,3% українців. Його випереджають лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко (12,7%) і шоумен Володимир Зеленський (7,6%). Про це свідчать дані опитування КМІС, Центру Разумкова та соціологічної групи "Рейтинг". В ситуації виходу в другий тур Порошенко програє можливим суперникам.
  • 1 листопада 2018 року. За чинного президента Петра Порошенка проголосували б 7% українців. Його випереджають лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко (13,4%) і шоумен Володимир Зеленський (7,6%). Про це свідчать результати опитування Центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соцдосліджень, Київського міжнародного інституту соціології та групи "Рейтинг". За даними соціологів, при виході у другий тур Порошенко програє своїм можливим суперникам.
  • Поки офіційно президент Петро Порошенко не оголосив про участь у президентських виборах 2019. Про своє рішення він має намір повідомити вже після старту виборчої кампанії. У цьому році її початок припадає на 31 грудня 2018 року.

Біографія

Петро Олексійович Порошенко народився 26 вересня 1965 року в Одеській області (м. Болград) в сім'ї спеціаліста з сільгосптехніки Олексія Івановича та бухгалтера Євгенії Сергіївни.

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: батько Петра Порошенка - Олексій (wikipedia.org)

У Порошенка був старший брат Михайло (один із засновників "Укрпромінвест"), який загинув при загадкових обставинах у 1997 році.

У 1974-му сім'я майбутнього президента переїхала у Бендери, де Порошенко закінчив школу. В юності захоплювався французькою мовою, через що однокласники його жартома називали П'єром. Захоплювався вільною боротьбою дзюдо, має розряд майстра спорту СРСР.

У 1984-1986 роках проходив армійську службу в Казахстані.

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: Порошенко в юності (flickr.com poroshenkopetro)

У 1989-му Порошенко закінчив Київський університет ім. Т. Шевченка за спеціальністю "Міжнародні економічні відносини". До 1992 року навчався в аспірантурі та працював на кафедрі.

Політична діяльність

Почав кар'єру політика зі вступу до лав СДПУ (о).

У 2000-му Порошенко створив власну партію "Солідарність". Також мав відношення до створення політсили "Партія регіонів".

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: Петро Порошенко та Микола Азаров (twitter.com/uacrisis.org)

У 2002 році Порошенко став членом опозиційної фракції "Наша Україна" і надалі керував виборчою кампанією Віктора Ющенка. До речі, Порошенко і Ющенко пов'язує не тільки політика, вони куми: Ющенко хрестив дочок Порошенко.

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: Віктор Ющенко і керівник виборчого штабу Петро Порошенко розмовляють після оголошення екзіт-полів, 31 березня 2002 року (УНІАН)

На виборах в Раду-2002 "Наша Україна" отримала більшість у парламенті, а Порошенко очолив комітет з бюджетних питань.

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: Тимошенко розмовляє з головою Комітету ВР з питань бюджету Петром Порошенком в залі засідань ВР, 9 вересня 2003 року (УНІАН)

У лютому 2005-го Порошенко був призначений на посаду секретаря Ради національної безпеки України, але вже у вересні був звільнений. В цей же час президент Віктор Ющенко відправив у відставку Кабмін.

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко і Петро Порошенко під час Помаранчевої революції, 2004 рік (УНІАН)

У 2007 році зайняв пост голови Ради Нацбанку України, а через два роки, у жовтні 2009, став міністром закордонних справ.

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: Петро Порошенко і Юлія Тимошенко (УНІАН)

23 березня 2012 року президент Віктор Янукович призначив Порошенка на посаду міністра економіки і торгівлі України.

Брав участь у виборах до Верховної ради 7-го скликання від вінницького округу - набрав понад 70% голосів і очолив Комітет з питань євроінтеграції.

У 2013-2014 роках був активним учасником Революції гідності. Політика призначили представником української влади на переговорах з депутатами Верховної ради Криму, які планувалися в Сімферополі. Проте він не був допущений мітингуючими до будівлі парламенту.

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: Петро Порошенко та Віталій Кличко під час Революції гідності (УНІАН)

Після відсторонення від влади Віктора Януковича на виборах президента 25 травня 2014 року він здобув перемогу в 1 турі голосування (набрав 54,7% голосів).

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: Петро Порошенко з дружиною Мариною та сином Олексієм голосують на виборах (facebook.com petroporoshenko)

Інавгурація президента відбулася 7 червня 2014 року. Серед головних цілей на посту президента Порошенко називав збереження територіальної цілісності держави і повернення Криму до складу України; отримання безвіза з країнами Європи і вступ до ЄС; проведення військової реформи для відповідності стандартам НАТО.

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: інавгурація Порошенко (president.gov.ua)

Бізнес

Інтерес до бізнесу Порошенко почав проявляти ще в студентські роки: займався відеопрокатом касет, а також створив кооператив з продажу какао-бобів. На виручені гроші вирішив розпочати кондитерський бізнес, ставши згодом гендиректором концерну Roshen з представництвами не тільки по Україні, але і за кордоном (Липецька фабрика в Росії, Клайпедська в Литві, фабрика Bonbonetti Choco в Угорщині).

Порошенко: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Фото: завод Roshen в Києві (wikipedia.org Artemka)

Крім шоколадних фабрик, серед бізнес-активів Порошенко значаться: підприємства сфери комунікацій і ЗМІ (5 канал, трускавецька ТРП, радіо Ніко-ФМ, Радіо 5 - Ретро ФМ, одеське Радіо Next, дрогобицьке Твоє радіо), аграрні компанії ("Укрпромінвест-Агро", "Поділля"), автомобільна корпорація "Богдан", Севастопольський морський завод, завод "Кузня на Рибальському", Пісковський завод скловиробів (Київська область), страхова компанія "Країна", Міжнародний інвестиційний банк, акумуляторний завод "Енергоавтоматика" на Дніпрі, телекомунікаційна фірма "Екран" (бренд Maximum TV), спортклуб "П'ятий елемент"

Після вступу на посаду президента України Порошенко обіцяв продати свій бізнес (за Конституцією глава держави не може вести підприємницьку діяльність).

14 січня 2016 року Порошенко заявив, що у нього вже немає контролю над корпорацією Roshen — ці права він передав в "сліпий траст" банку Ротшильдів.

За даними Forbes-Україна, за 2015 рік український президент збільшив власний капітал більш ніж на 100 млн доларів. Його стан оцінювався в 750 млн доларів – 8 місце серед українських олігархів.

За останній рік президент офіційно задекларував близько 80,5 млн гривень доходу, що в 5 разів більше, ніж за 2017-й.

Скандали

За час президентської каденції опоненти не раз дорікали Порошенка в тому, що він не виконав свою обіцянку – не продав бізнес в Росії (Липецька фабрика).

У вересні 2018 року на відкритті економічного форуму в Харкові Порошенко заявив, що не має бізнесу в РФ. Він підкреслив, що фабрика в Липецьку закрита, а всі її працівники звільнені.

У січні 2018-го однією з найбільш обговорюваних тем у ЗМІ стала таємна новорічна поїздка президента з родиною на Мальдіви. Інформацію про це оприлюднили журналісти програми "Схеми". За їх підрахунками, проживання на курорті коштувало Порошенко не менше 46 000 доларів в добу, а вся сума витрат склала 276 000 доларів.

У прес-службі президента тоді пояснювали, що поїздка трималася в таємниці в цілях безпеки, а їздив президент за свої гроші.

Одним з найбільш пам'ятних скандалів в мережі стала перепалка Петра Порошенка і Вадима Новинського на екстреному засіданні ВР під час розстрілів на Майдані (20 лютого 2014 року). Нардепи вступили в конфлікт щодо того, що відбувається в країні, який ледь не дійшов до бійки.

Увага! Відео містить нецензурну лексику

Сім'я

Зі своєю майбутньою дружиною Порошенко познайомився на танцях у студентські роки.

Дружина – Марина, лікар-кардіолог, голова ради Благодійного фонду президента України.

У президента четверо дітей: старший син Олексій (1985) – народний депутат 8-го скликання Верховної ради. Молодший син Михайло (2001) та доньки-близнюки Женя і Саша (2000), які навчаються у "Конкорд коледжі" в графстві Шропшир (Англія). Онуки: Петро (2014) та Єлизавета (2016).

Фото: Петро Порошенко з сім'єю (facebook.com/petroporoshenko, flickr.com/poroshenkopetro, twitter.com/poroshenko)