ua en ru

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне Фото: Дональд Трамп і Кім Чен Ин (twitter.com sarnoticias)

Лідери США і КНДР провели зустріч в Ханої

Зустріч президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином проходила 27-28 лютого 2019 року в Ханої (В'єтнам). Детальніше про зустріч лідерів США і КНДР - у матеріалі РБК-Україна.

28 лютого

Трамп анонсував проведення інспекції ядерних об'єктів КНДР

В ході прес-конференції президент США Дональд Трамп заявив, що у США є план проведення інспекцій ядерних об'єктів Північної Кореї, який може бути введений в експлуатацію "дуже скоро". При цьому, він зазначив, що нових санкцій щодо КНДР на даний момент не потрібно.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Фото: Дональд Трамп (twitter.com whca)

Трамп: новий саміт з Кім Чен Ином не планується

В ході прес-конференції президент США Дональд Трамп заявив, що на даний момент нова зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином не планується.

"Подивимося. Якщо це станеться, це станеться, але на даний момент немає ніяких планів для третього саміту з Кім Чен Ином", - сказав Трамп.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Фото: Дональд Трамп (twitter.comMcFaul)

Трамп проводить прес-конференцію за результатами зустрічі з Кім Чен Ином

В ході прес-конференції президент США Дональд Трамп заявив, що лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв йому, що він не буде проводити ядерні випробування.

Трамп: Кім Чен Ин пропонував провести денуклеаризацію тільки в певних регіонах

Президент США Дональд Трамп заявив, що лідер КНДР Кім Чен Ин хоче провести денуклеаризацію, але тільки в певних областях. Він також зазначив, що Північна Корея хотіла, щоб США повністю скасували введені санкції, але США не можуть цього зробити, повідомляє Reuters.

Держсекретар США Майк Помпео, в свою чергу, зазначив, що США попросили Кім Чен Ина зробити більше, а він не був готовий піти на це.

Трамп і Кім Чен Ин не дійшли згоди щодо денуклеаризації

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин в ході переговорів у В'єтнамі не дійшли згоди щодо денуклеаризації, як це планувалося раніше.

Трамп і Кім Чен Ин скоротили графік зустрічей

Президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин скоротили графік зустрічей, запланованих на 28 лютого. Як повідомляє Reuters, дана інформація негативно позначилася на фондовому ринку Південної Кореї та валюті.

У Ханої почався другий день саміту Трампа і Кім Чен Ина

У В'єтнамі сьогодні, 28 лютого, проходить другий день саміту Трампа і Кім Чен Ина. Як передбачається, лідери США і КНДР проведуть переговори тет-а-тет, а потім - за участю помічників. Очікується, що за результатами переговорів сторони підпишуть нову угоду.

27 лютого

Зустріч Трампа і Кім Чен Ина продовжиться завтра

Президент США Дональд Трамп за результатами зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином зазначив, що сьогодні у них був гарний діалог, який продовжиться завтра.

"Прекрасні зустрічі і вечеря сьогодні ввечері у В'єтнамі з Кім Чен Ином з Північної Кореї. Дуже хороший діалог. Завтра продовжимо!", - написав він у Twitter.

Фотографії з зітрічі Трампа та Ким Чен Ина

Фото: twitter.com/WhiteHouse

У Ханої почалася вечеря за участю Трампа і Кім Чен Ина

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин провели в Ханої короткі переговори, після чого почалася їх спільна вечеря. На вечері також присутні помічники лідерів США і КНДР.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Фото: twitter.com/JChengWSJ

Трамп і Кім Чен Ин почали закриту зустріч

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин почали переговори в закритому форматі. Як очікується, після переговорів відбудеться вечеря, на якій крім Трампа і Ким Чен Ина також будуть присутні їхні помічники.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Кім Чен Ин заявив, що сьогоднішній саміт буде успішним

Кім Чен Ин заявив, що він сподівається, що цей саміт буде успішним. Повідомляє журналіст Reuters Джош Сміт у Тwitter.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

У свою чергу, Трамп сказав Кім Чен Ину, що деякі люди хотіли б бачити, що справи йдуть швидше, але він задоволений. Трамп каже, що був досягнутий великий прогрес, і велика частина прогресу була досягнута в їх відносинах, що є хорошим знаком.

Зустріч Трампа і Кім Чен Ина почалася у В'єтнамі

Зустріч лідерів США і КНДР Дональда Трампа і Кім Чен Ина почалася в Ханої (В'єтнам).

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Як повідомляє журналіст Reuters Джош Сміт у Тwitter, Трамп сказав, що він вважає, що переговори будуть дуже успішними, і він не відступив від денуклеаризації в Північній Кореї. На питання про те, чи оголосить він наприкінці війни, Трамп відповів: "Подивимося".

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Трамп заявив, що хоче разом Кім Чен Ином перетворити КНДР в економічний центр

На своїй сторінці в Twitter Трамп написав, що він і Кім Чен Ин "дуже постараються виробити щось щодо денуклеаризації", а потім перетворити Північну Корею в економічний центр.

"Я вірю, що Китай, Росія, Японія і Південна Корея будуть дуже корисні", - написав він.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

На вечері Трампа і Кім Чен Ина також буде присутній Помпео

На вечері Трампа і Кім Чен Ина від США будуть присутні держсекретар США Майк Помпео, виконуючий обов'язки начальника штабу Білого дому Мік Малвані і перекладач Юн-Хян Лі, від КНДР - заступник голови Центрального комітету Робочої партії Північної Кореї Кім Ен Чхоль, міністр закордонних справ Лі Ен Хо і перекладача Сін Хе Ен.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином почнеться з коротких переговорів

Зустріч президента США і лідера КНДР Дональда Трампа і Кім Чен Ина почнеться 27 лютого в 11:40 за київським часом з коротких переговорів, після чого запланована спільна вечеря з помічниками.

Як очікується, 27 лютого Трамп і Кім Чен Ин почнуть обговорювати дорожню карту денуклеаризації Корейського півострова. Разом з тим, основні зустрічі будуть проходити 28 лютого. Зокрема, на цей день заплановано підписання угод, а також прес-конференції.

За інформацією Держдепу США, головною темою зустрічі Трампа і Кім Чен Ина в Ханої стане ядерне роззброєння КНДР.

Трамп анонсував зустріч з Кім Чен Ином на початку лютого. На своїй сторінці у Twitter президент США зазначив, що з нетерпінням чекає зустрічі з лідером КНДР.

"Мої представники тільки що залишили Північну Корею після дуже продуктивної зустрічі та узгодженого часу та дати проведення другого Саміту з Кім Чен Ином. Це відбудеться в Ханої, В'єтнам, 27 та 28 лютого. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з Головою Кімом і просування справи миру", - написав Трамп.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Перша зустріч Трампа з Кім Чен Ином пройшла в Сінгапурі в 2018 році

Сьогодні лідери США і КДНР зустрінуться вдруге. Перша зустріч Трампа та Кім Чен Ина відбулася 12 червня 2018 року в Сінгапурі.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Фото: Кім Чен Ин і Дональд Трамп (facebook.com/WhiteHouse)

У ході зустрічі обговорювалися питання встановлення "постійного і міцного механізму підтримки миру" на Корейському півострові, а також денуклеарізація Корейського півострова.

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: головне

Фото: Дональд Трамп (twitter.com/ABC)

Трамп і Кім Чен Ин в ході першої зустрічі провели півгодинну розмову в закритому режимі, після чого виступили перед журналістами. Зокрема, президент США заявив про величезний прогрес у переговорах, пізніше Трамп заявив, що не виключає ще однієї зустрічі з північнокорейським лідером, він також запрошував Кім Чен Ина в США.

За підсумками першої зустрічі лідерів США і КНДР було підписано угоду, яка, зокрема, регламентує розвиток відносин між країнами на основі бажання народів двох країн миру і процвітання. Крім того, в документі зазначено, що КНДР зобов'язується домагатися повної денуклеаризації Корейського півострова.

Денуклеарізація Корейського півострова

Після зустрічі з Кім Чен Ином Трамп заявив про відсутність ядерної загрози з боку Північної Кореї. При цьому він зазначив, що у Північної Кореї є великий потенціал.

Як заявляв в 2018 році держсекретар США Майк Помпео, для повного роззброєння Північної Кореї потрібно декілька років. За його прогнозом, це може статися до 2020 року.

В кінці червня минулого року Трамп також заявив про початок процесу денуклеаризації Корейського півострова. Зокрема, Трамп заявив, що КНДР демонтує свої ядерні та ракетні полігони, ліквідувала полігон, де проводилися випробування балістичних ракет. Кім Чен Ин на зустрічі з Трампом обіцяв знищити полігон з випробування ракетних двигунів Сохе і в кінці липня 2018 року Північна Корея почала демонтаж ключових об'єктів у Сохе.

Радник Білого дому з національної безпеки Джон Болтон заявив, що США можуть демонтувати основну частину збройових програм Північної Кореї за рік.

Трамп неодноразово заявляв, що довіряє Кім Чен Ину. При цьому в Пентагоні заявили, що США будуть "проводити переговори з позиції беззастережної сили".

Як повідомляло РБК-Україна, в лютому поточного року Північна Корея погодилался допустити інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) для проведення перевірок її ядерних об'єктів.

При цьому, за даними спецкомісії ООН, КНДР продовжує таємно збирати, тестувати балістичні ракети і використовувати ядерний центр в Йонбені.