ua en ru

Розмова Зеленського з Байденом та зупинка ЗАЕС: новини за 25 серпня

Розмова Зеленського з Байденом та зупинка ЗАЕС: новини за 25 серпня Колаж РБК-Україна

Вчора, 25 серпня 2022 року, відбулася чергова телефонна розмова президента України Володимира Зеленського та американського лідера Джо Байдена. А через першу в історії зупинку ЗАЕС у Запорізькій та Херсонській областей не було світла.

РБК-Україна зібрало головні новини за 25 серпня.

Війна Росії проти України: останні новини

Перша в історії зупинка ЗАЕС

Напередодні вперше в історії було знеструмлено Запорізьку АЕС. Два працюючих енергоблоки вийшли з мережі, оскільки остання працююча лінія електропередач відключалася через пожежі на золовідвалах.

У зв'язку цим частина Запорізької та Херсонської областей залишилася без світла. Протягом дня надходила інформація про відновлення подачі електрики.

Увечері стало відомо, що АЕС відновила зв'язок з українською мережею. На тлі цього інциденту з'явилися дані, що місія МАГАТЕ може відвідати станцію до 5 вересня.

Розмова Зеленського і Байдена

Напередодні чергову телефонну розмову провели лідери України та США. Співрозмовники торкнулися широкого спектру питань - від грошей і військової допомоги до санкцій проти Росії.

Українська розвідка отримає мільйони Януковича-молодшого

Суд задовольнив прохання Офісу генпрокурора і схвалив перерахування заарештованих 300 млн гривень Олександра Януковича на потреби військової розвідки. Йдеться про кошти банку ВБР.

США хочуть притягнути Лукашенка до відповідальності за війну

Американські дипломати заявили, що режим Олександра Лукашенка підірвав суверенітет Білорусі і поставив територію країни, її повітряний простір та інфраструктуру на службу військовим потребам Росії.

Україна почала готувати нову програму з МВФ

Кабінет сіністрів змінив урядову групу, яка веде переговори з МВФ. Її очолив уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца. Також до складу групи увійшли представники Мінфіну, НБУ, Мін'юсту, "Нафтогазу", Міненерго та інших відомств.

На День Незалежності росіяни лякали сотнями бойових вильотів

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, число повітряних тривог по областях 24 серпня наблизилося до 200. Стільки ж вильотів здійснили російські літаки у цей день. Причому вони переважно імітували ракетні удари по Україні.

Україна стане віссю європейської безпеки

Глава Офісу президента Андрій Єрмак впевнений, що Україна після вступу до Євросоюзу буде не просто країною-учасницею. А головним елементом побудови нової системи безпеки.

Ціни на Інтернет від Starlink для українців знизилися

Знижка для українських користувачів склала близько 40%. Тепер вартість місячної підписки буде 60 доларів замість 100.

Київ перейменував 95 вулиць

В столиці з'явилися вулиця Героїв полку"Азов", Українського відродження, Лондонська, Гуцульська і навіть площа Героїв УПА.

Прогноз погоди на сьогодні

У п'ятницю в Україні невелика хмарність і без опадів. Вдень у Приазов'ї місцями короткочасний дощ та гроза.

Вітер переважно східний, швидкість 5-10 м/с. Синоптики оголосили штормове попередження для Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Там очікується сильний вітер до 15-20 м / с.

Температура повітря вночі від +13 до +18. На узбережжі морів до +22. Вдень в Україні від +28 до +33.