ua en ru

Усик – Джошуа. Що потрібно знати про головний реванш року

Усик – Джошуа. Що потрібно знати про головний реванш року Фото: Олександр Усик та Ентоні Джошуа під час спільної прес-конференції (Getty Images)

Спортивний серпень уболівальникам подадуть під соусом боксерського реваншу між Олександром Усиком і Ентоні Джошуа на Близькому Сході.

Усі новини навколо поєдинку Усика та Джошуа – у матеріалі РБК-Україна.

Бій-реванш Усик – Джошуа відбудеться 20 серпня в аравійській Джидді. Початок поєдинку о 23:00. На кону будуть чемпіонські пояси IBF, WBA, WBO та IBO. Усик переміг Джошуа у вересні торік за рішенням суддів.

Де дивитися бій Усик – Джошуа

Трансляція бою на території України буде безкоштовною. Показ буде доступний у розділі "Спорт" на платформі MEGOGO. Також реванш буде доступний на інтерактивному каналі "MEGOGO Гонг", телеканалі "2+2" і на регіональних каналах "Суспільного".

Прогноз букмекерів на бій Усик – Джошуа

Для фахівців авторитетної британської контори William Hill українець став фаворитом протистояння. На його перемогу приймають ставки зі скромним коефіцієнтом 1,53, а на претендента – з балом 2,75.

На нечастий у боксі підсумок із нічиєю виставили космічний кеф 17,00. Любителі гострих відчуттів можуть закластися на перемогу Усика в період із 4-го по 6-й раунд із коефіцієнтом 10,00.

Усик – Джошуа. Що потрібно знати про головний реванш року

Тим часом австрійці з Bwin на перемоги Усика та Джошуа визначили схожі коефіцієнти – 1,53 та 2,62 відповідно. Імовірність нічиєї тут оцінили ще фантастичнішим балом 21,00.

Непатріотична ставка з перемогою британця після того, як він опиниться в нокдауні, збільшить виграш у 10 разів. Натомість перемога Усика за очками рішенням більшості суддів оцінена ж кефом 23,00.

Головні події перед боєм Усик – Джошуа

У переддень бою боксери остаточно визначилися з екіпіруванням. Українець виступатиме в білих рукавицях. Частина ж форми Усика матиме елементи національного прапора – синю та жовту барви.

За день до бою український і британський боксери відвідали церемонію зважування. Під Усиком вага показала 100,5 кг. Натомість Джошуа виявився важчим на понад 10 кілограмів – 110,9 кг.

15 серпня легендарний конферансьє спортивних подій Майкл Баффер записав спеціальне відео, в якому анонсував свій виліт до Саудівської Аравії. Там ринг-анонсер заряджатиме публіку гаслом Let’s get ready to rumble!, що давно стало коронною фразою американця.

Окрім поясів IBF, WBA, WBO та IBO, боксери позмагаються і за тепер вакантний титул культового видання The Ring. Цей пояс звільнив Тайсон Ф'юрі, який вкотре оголосив про завершення професіональних виступів.

Українська FM-станція "Радіо Промінь" приєдналася до переліку трансляторів реваншу в серпні. Другий канал громадського "Українського радіо" вестиме аудіотрансляцію бою спільно з регіональними телеканалами "Суспільного".

Промоутерська компанія Matchroom Boxing підготувала ефектне промо бою українця і британця. До відео потрапили кадри з першого поєдинку Усика та Джошуа, офіційних заходів за участі боксерів та тренувальні моменти перед реваншем.

На початку серпня менеджер Усика Олександр Красюк розповів, що український чемпіон особисто доклався до організації телетрансляції реваншу. Він викупив права на показ і безкоштовно передав їх українським мовникам.

Усик – Джошуа. Що потрібно знати про головний реванш року

У середині липня розширилося коло претендентів на титульний бій у важкій вазі з переможцем дуелі Усика та Джошуа. Екс-чемпіон світу за версією WBC Деонтей Вайлдер готовий вийти в ринг проти тріумфатора реваншу українця і британця.

У липні спаринг-партнером українського чемпіона став Мартін Баколе. Конголезький боксер, який провів 19 поєдинків на профі-рингу (18 перемог, із них 13 – нокаутом), раніше допомагав Джошуа. Африканець готував британця до поєдинків із Такамом і Повєткіним.

Усик – Джошуа. Що потрібно знати про головний реванш року

Натомість екс-чемпіон зробив непростий вибір на користь улюбленого важковаговика між Тайсоном і Алі. "Звісно, Мухаммед Алі залишається найвеличнішим боксером у ринзі та за його межами. Та я в захваті від того, що втілював Майк Тайсон", – зізнався Джошуа.

Наприкінці червня українець відреагував на продовження росіянами ударів по мирних містах. Він звинуватив РФ у свідомих обстрілах цивільних об'єктів. "Це торговельні центри, лікарні. Звичайні міста, де немає ані військових підприємств, ані чогось іншого з можливістю виготовляти військову техніку", – заявив Усик.

23 червня Усик вийшов на стилізований вуличний бій проти Джошуа. Вони одягли рукавички, але боксувати не стали. Ринг для важковаговиків збудували прямо посеред вулиці. Боксери влаштували ще одну битву поглядів і розійшлися по своїх кутах майданчика.

Промоція повторного бою між Усиком і Джошуа стартувала 21 червня зі спільної прес-конференції боксерів і традиційної битви поглядів. Вони поспілкувалися з журналістами та попозували для фотокореспондентів.

Усього на профі-рингу український чемпіон провів 19 поєдинків, у яких лише перемагав (13 разів нокаутом). Натомість британський боксер 26 разів виходив у ринг – 24 перемоги (22 KO), 2 поразки.

Історія з реваншем Усик – Джошуа тривала з часу перемоги українського боксера у вересні 2021-го. Тоді він здолав британця, який колись фактично завершив кар'єру Володимира Кличка, за рішенням суддів і відібрав чотири пояси чемпіона у важкій вазі.

Усик – Джошуа. Що потрібно знати про головний реванш року