ua en ru
РБК-Україна» Досьє політиків» Семен Кривонос

Семен Кривонос

Досьє

Кривонос Семен Юрійович – Голова Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ)

У 2022-2023 роках бере участь у конкурсі на посаду директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Біографія

Семен Кривонос народився 16 січня 1983 року у Маріуполі Донецької області.

У 2005 році закінчив Національний аграрний університет, спеціальність "Агрономія". Пізніше закінчив Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю "Державне управління", а у 2010 році закінчив Національний університет біоресурсів і природокористування України за спеціальністю "Правознавство".

Кар’єра

Роботу у державних органах влади почав із посади головного спеціаліста в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації. 

З 2011 по 2015 роках працював в Обухівському міськрайонному управлінні юстиції, Головному територіальному управлінні юстиції у Київській області та Головному територіальному управлінні юстиції в Одеській області.

У листопаді 2015 року – призначений на посаду першого заступника начальника Одеської митниці ДФС. Наступного року Кривонос виграв конкурс на посаду директора Одеського територіального управління НАБУ. Від посади відмовився та повернувся працювати на митницю, де теж займався ліквідацією корупційних схем.

Деякий час займався адвокатською діяльністю.

З липня 2020 року по травень 2021 року був головою громадської організації "Офіс простих рішень та результатів", розробляв концепції реформ та законопроєкти в межах роботи Національної раді реформ при президентові України.

З 2021 року обіймає посаду Голови Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ), створеної після ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції. Підписав з Міністерством розвитку громад та територій і НАБУ Меморандум про співпрацю та обмін інформацією, у межах якого НАБУ здійснювало перевірки кандидатів на посади в ДІАМ.

У 2022-2023 роках є кандидатом на посаду директора Національного антикорупційного бюро України.

Родина

Одружений. Дружина – Галина Польшинська. Виховують двох дочок.