ua en ru

Зеленський: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019

Зеленський: новини і свіжі рейтинги на виборах президента України 2019 Фото: Володимир Зеленський

Про свою участь у виборах Зеленський заявив в ефірі новорічного випуску "Вечірнього кварталу"

Дата народження: 25 січня 1978 року (40 років)

Посада: шоумен, лідер студії "Квартал -95"

Освіта: Київський економічний університет

Сім'я: одружений, двоє дітей

Зеленський на виборах 2019. Новини

Біографія

Бізнес

Політична діяльність

Скандали

Сім'я

Зеленський на виборах 2019. Новини

  • Володимир Зеленський 17 квітня дав розгорнуте інтерв'ю РБК-Україна, в якому розповів про своє ставлення до президента РФ Володимира Путіна, мовного питання, ставлення до релігії, питання особливого статусу Донбасу.
  • Петро Порошенко запропонував провести дебати на НСК 19 квітня з 16:00 до 18:00, оскільки о 20:00 мають відбутися дебати на "Суспільному". У свою чергу, в штабі Володимира Зеленського заявили, що вважають цю пропозицію недоцільною, оскільки законом передбачено, що дебати проходять з 19:00 до 22:00.
  • 12 квітня Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном. На зустрічі планувалося обговорення "важливих тем перед другим туром виборів в Україні".
  • Спікер виборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів про програму кандидата. Зокрема, в разі перемоги Зеленський спробує об'єднати три вектори: нормандський формат, США і Британію, а прямі переговори з "ДНР"/"ЛНР" Зеленський вести не має наміру. Крім того, за словами Разумкова, Зеленський сумнівається в ефективності Віктора Медведчука в якості переговорщика щодо Донбасу.
  • Згідно з опитуванням групи "Рейтинг", оприлюдненим 11 квітня, Володимир Зеленський залишається лідером передвиборної гонки. У другому турі Зеленського готові підтримати 51% виборців. Крім того, в КМІС заявили, результати опитування "Рейтингу", можуть підтвердитися в ході голосування в другому турі президентських виборів.
  • Представники Володимира Зеленського направили в НСК "Олімпійський" заявку на проведення дебатів кандидатів у президенти на стадіоні 19 квітня.
  • Експерти VADA 10 квітня прибули до Києва і заявили про готовність провести медобстеження кандидатів в президенти. Разом з тим, в штабі Володимира Зеленського заявили, що він не буде повторно здавати аналізи.
  • У штабі Володимира Зеленського запевнили, що він має намір взяти участь в дебатах на НСК "Олімпійський" 19 квітня. Крім того, в коментарі РБК-Україна в штабі кандидата заявили, що почали готуватися до дебатів задовго до 31 березня.
  • 8 квітня Володимир Зеленський записав відео в соцмережі, в якому заявив, що його дебати з Петром Порошенко відбудуться 19 квітня на НСК "Олімпійський". При цьому, 7 квітня Порошенко називав 14 квітня датою дебатів.
  • Володимир Зеленський в інтерв'ю одному з телеканалів розповів про свій план по Донбасу. Зокрема, він заявив, що мінський процес необхідно продовжувати, але при цьому його слід реформувати.
  • 7 квітня Центрвиборчком оголосив офіційні результати виборів 2019, згідно з якими за Володимира Зеленського проголосували 5 714 304 осіб (30,24%). Таким чином, Зеленський вийшов до другого туру виборів. Його опонентом в ході повторного голосування буде діючий президент України Петро Порошенко.
  • 5 квітня Володимир Зеленський здав аналізи на кров та наркотики. Таким чином він виконав умову, яку висував і Петру Порошенко перед дебатами. Разом з тим, у другій половині дня Зеленський вже оприлюднив результати аналізу, на які, за словами медика, потрібно було три дні. Спочатку Зеленський опублікував документ, в якому було вказано, що здавав він аналізи не 5, 2 квітня. Згодом він видалив вказану довідку і замінив її на нову - датовану 5 квітня.
  • 4 квітня Центрвиборчком завершив обробку 100% протоколів, за результатами підрахунку у Володимира Зеленського 30,24% голосів, у Петра Порошенка - 15,95%. На даний момент офіційні результати ще не оголошені.
  • 3 квітня Володимир Зеленський записав відеозвернення до Петра Порошенка, в якому запропонував провести дебати на НСК "Олімпійський", але перед цим кандидати повинні пройти медобстеження. Крім того, Зеленський чекає, що Порошенко вибачиться перед ним і назве не "маріонеткою", а кандидатом в президенти. У той же вечір Порошенко відповів Зеленському, що згоден на проведення дебатів на стадіоні.
  • 3 квітня в штабі Володимира Зеленського опублікували ряд вимог до чинного президента Петра Порошенка, які він повинен виконати до закінчення терміну. Зокрема, серед вимог скасування е-декларування для громадських активістів, запуск антикорупційного суду і звільнення Сергія Семочка з посади першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України.
  • За результатами Національного екзит-полу, оголошеними 31 березня, Володимир Зеленський набрав найбільшу кількість голосів на виборах 2019. За даними екзит-полу, Зеленського підтримали 30,4% виборців. Таким чином він посів перше місце, на другому - Петро Порошенко. Петро Порошенко після оголошення результатів заявив про необхідність проведення дебатів перед другим туром.
  • За даними останніх опитувань, шоумен Володимир Зеленський є лідером рейтингів кандидатів у президенти України. Так, за даними опитування групи "Рейтинг", яке було проведено 5-14 березня, за Зеленського планують голосувати 27,7% респондентів. При цьому, за даними опитування КМІС за 14-22 березня, Зеленського підтримують 32,1% респондентів.
  • Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного 19-30 січня 2019 року центром "Соціальний моніторинг", "Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка", компанією "Інфо Сапієнс" і Соціологічною групою "Рейтинг", Володимир Зеленський є лідером президентських перегонів, його готові підтримати 21,9% респондентів. Незважаючи на президентський рейтинг, рівень впевненості в перемозі Зеленського серед опитаних на 10% нижче, ніж в перемозі Юлії Тимошенко (11,1% проти 21,1%).
  • Відповідно до результатів дослідження, проведеного 16-29 січня 2019 року трьома соціологічними компаніми (КМІС, Socis, Центр Разумкова), найбільшу підтримку серед виборців має шоумен Володимир Зеленський (23%).
  • За даними опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 16-24 січня 2019 року, найбільшу підтримку серед кандидатів у президенти має шоумен Володимир Зеленкський, за якого готові проголосувати 19% опитаних.
  • Кандидат в президенти, шоумен Володимир Зеленський вніс зміни в декларацію за 2017 рік. Зокрема, він додав в неї інформацію про кіпрську компанію Green Family, яка отримує російські гроші на зйомки кіно.
  • 30 січня 2019 року Центрвиборчком зареєстрував Володимира Зеленського кандидатом в президенти.
  • 25 січня 2019 року шоумен Володимир Зеленський подав документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатом на пост президента України. ЦВК протягом п'яти днів повинен розглянути надані Зеленським документи. Крім того, Зеленський оприлюднив свою передвиборчу програму, першим пунктом якої є "Народовладдя через референдуми".
  • 24 січня 2019 року шоумен Володимир Зеленський подав декларацію, в якій вказав 7,3 млн гривень доходу за 2017 рік, квартиру в анексованою Ялті, рахунки в "Приватбанку".
  • 21 січня 2019 року політична партія "Слуга народу" висунула Володимира Зеленського кандидатом в президенти України на виборах.
  • Чутки про те, що Володимир Зеленський буде брати участь у президентській гонці, ходили з осені 2017 року. Офіційно про свою участь у виборах він заявив за хвилину до нового року в ефірі святкового випуску "Вечірнього кварталу".
  • 28 жовтня 2018 року Зеленський вперше публічно висловився про свою участь у президентських виборах 2019 на концерті "Вечірнього кварталу". "Я йти в президенти не хо... ча, подивимося...", - неоднозначно заявив шоумен.
  • За даними соцопитувань, Зеленський зараз у трійці лідерів президентських рейтингів.

Біографія

Зеленський Володимир Олександрович народився 25 січня 1978 року у Кривому Розі в сім'ї домогосподарки і викладача.

У дитинстві він навчався в гімназії з поглибленим вивченням англійської мови, грав у театральних виставах і був гітаристом у шкільному ансамблі.

Після школи поступив в місцеву філію Київського економічного університету на юридичний факультет, але за фахом так і не працював.

Ще в студентські роки Зеленський почав проявляти свої творчі здібності. Його помітили і запросили ставити танцювальні номери у команді КВН "Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит". Через деякий час Зеленський і сам почав виступати в номерах. Одночасно із Зеленським у команду прийшли майбутні актори студії "Квартал-95" Денис Манжосов, Юрій Крапов, Олександр Пікалов.

У 1997 році вони відокремилися від "Транзиту" і створили свою команду "95-й квартал". Зеленський став у ній і капітаном, і актором, і автором багатьох номерів.

З 1998 року "95 квартал" виступає у Вищій лізі КВК, набираючи все більшої популярності. Проте у 2003 році між "95 кварталом" та компанією Амік, що належить Олександру Маслякову, виник конфлікт. Зеленському запропонували залишитися в КВН, але без команди - в якості автора і редактора. Він відмовився і залишив КВК.

В кінці 2003 року "95 кварталом" зацікавилися українські телеканали.

"1+1" запропонував "квартальникам" зробити серію концертів, які складаються з кращих номерів команди. Так команда КВН була перетворена в студію "95 квартал", керівником і власником якої став Володимир Зеленський.

У 2005 році на екрани вийшла передача "Вечірній квартал". Програма швидко стала рейтинговою, а студія Зеленського випускає нові проекти: "Бійцівський клуб", "Вечірній Київ", "Україно, вставай", пише сценарії для телепередач ("Пісня року", "Полундра"), мюзиклів ("За двома зайцями", "Три мушкетери", "Дуже новорічне кіно, або ніч у музеї"), фільмів, корпоративів.

На цей час припадає пік популярності Зеленського. Його все частіше запрошують стати учасником різних проектів і телешоу.

У 2006 році він прийняв участь і переміг у "Танцях з зірками", де виступав з дворазовою чемпіонкою світу з бальних танців Оленою Шоптенко.

У 2010 році Зеленський почав зніматися в телепередачі "Розсміши коміка", а через рік став співведучим Філіпа Кіркорова в російській версії шоу Х-фактор – "Фактор А".

З 2008 року Зеленський також активно знімався в кіно ("Любов великим місті", "Ржевський проти Наполеона", "Службовий роман. Наш час", "8 перших побачень", "8 нових побачень").

Бізнес

З 2010 року Зеленський став генпродюсером "Інтера" і активно займався медіабізнесом. Самий його великий продюсерський проект – "Вечірній квартал".

На другому місці –фільми та серіали "Студії квартал 95" ("Свати", "Службовий роман. Наш час", "Слуга народу").

Крім ТБ-проектів, у компанії є мультиплікаційна студія, яка займається виробництвом анімаційних проектів "Кварталу", а також робить ряд робіт для реклами.

Ще одне велике підрозділ - "Квартал-Концерт" - одна з найбільших в Україні компаній, яка займається організацією концертів топ-зірок українського шоу-бізнесу.

Політична діяльність

1 грудня 2017 року в Україні зареєстрували нову партію "Слуга народу". За даними аналітичної системи YouControl, її керівником став Баканов Іван Геннадійович, який є юристом "Квартал 95" з 2013 року.

Сам Зеленський тоді запевняв, що це "поки не політичний проект, а юридичний нюанс", що потрібно було випередити незнайомих йому людей, які ще влітку 2017 року хотіли скористатися брендом "Кварталу" та зареєструвати таку політичну силу.

31 грудня 2018 року в ефірі новорічного випуску програми "Вечірній квартал" буквально за хвилину до нового року Зеленський оголосив про те, що йде на вибори президента України 2019.

Скандали

Гуморист Володимир Зеленський не раз опинявся в центрі скандалів.

У вересні 2016 року хвилю громадського обурення викликало виступ Зеленського в Юрмалі, в якому він зобразив президента жебраком, а порівняв Україну з "актрисою з німецьких фільмів для дорослих".

У 2017 році Зеленський почав роботу над новим сезоном серіалу "Свати". Однак тоді популярний ситком опинився під загрозою заборони, після того як СБУ заборонила в'їзд в Україну одного з головних акторів серіалу Федору Добронравову. Причиною називалася публічна підтримка актором анексії Криму і незаконне відвідування півострова.

29 листопада 2011 року Держкіно скасувало держреєстрацію і заборонило серіал "Свати".

У відповідь Зеленський розмістив у Facebook гнівне звернення до української влади.

Сім'я

Зеленський одружений на Олені Кияшко. Вони знайомі зі школи, вчилися в паралельних класах.

Офіційно пара одружилася в 2003 році, після того як команда "95 квартал" пішла з КВК. Через рік Зеленський став батьком доньки Саші. У 2013 році Олена народила сина Кирила (21 січня 2013).