ua en ru

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Форум "Від Крут до Брюсселя" відбувся в МВЦ

Форум "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", в рамках якого президент України Петро Порошенко оголосив про свою участь у виборах-2019, пройшов сьогодні в Міжнародному виставковому центрі в Києві. Подробиці заходу - в матеріалі РБК-Україна.

Порошенко виступив з заключним словом

"Я хотів висловити декілька слів подяки. Подякувати Збройним силам, всім силовим структурам, українському парламенту, українському уряду, дякую за те, що ми разом. Я хочу подякувати українським церковним ієрархам за їх молитву за Україну, міжнародним партнерам, журналістам, українському народу. При тих випробуваннях, які послали сьогодні Україні, те що ми разом змінюємо країну є яскравим підтвердженням того, що в нас велике майбутнє", - сказав він.

Офіційна частина форуму завершилася виконанням гімну України.

Загалом форум тривав три години. У заході взяли участь представники українського уряду, парламенту, представники силових відомств, бізнесу та мистецтва. Зокрема, на форумі виступили екс-депутат Європарламенту Павло Коваль, екс-генсек НАТО, радник президента України Андерс Фог Расмуссен, письменники Лесь Подерев'янський та Юрій Щербак. На форумі також був присутній предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Філатов виступив на форумі

Мер Дніпра Борис Філатов в ході виступу акцентував увагу на реформі децентралізації.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Фото: Борис Філатов (РБК-Україна)

"Тільки одна людина поділилася владою, повноваженнями з людьми, її прізвище Порошенко. Так це (децентралізація, - ред.) одна з найуспішніших реформ, але немає впевненості в тому, що ця реформа стане безповоротною", - сказав він.

Кличко підтримав висунення Порошенка

Мер Києва Віталій Кличко не зміг взяти участь у форумі через травму спини, однак записав відеозвернення.

підтримую висунення Петра Порошенка кандидатом на посаду президента", - сказав Кличко.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Фото: Кличко підтримав висунення Порошенка (РБК-Україна)

Луценко нагадав про кримінальну відповідальність за порушення закону на виборах

"Закон забороняє мені як генпрокурору агітувати за кандидатів в президенти і я цього робити не буду. Чому я тут? Україна має право вільних демократичних виборів, де закон один для всіх і кожен, хто йтиме незаконними шляхом буде відповідати відразу після скоєння злочину...Я ніколи не боявся взяти відповідальність за свою країну і сьогодні я не маю права ухилитися від чергового бою за Україну...Я маю право попередити про ціну зради. Ця ціна не 13 років для Януковича. Ціна зради має бути відома для всіх, хто думає голосувати лише за себе, відкинувши національний інтерес", - сказав генпрокурор Юрій Луценко.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Луценко закликав голосувати за того, хто збереже українську державність, її Збройні сили і курс України до Європи.

"Країні не потрібні нові курси. Ні кроку назад, як хотів би Путін, тільки вперед. Закликаю усіх голосувати за збереження сильної європейської України", - додав він.

Геращенко закликала підтримати того, хто скаже Путіну "Ні"

"Підтримайте 31 березня того, хто зможе сказати Путіну "Ні". Я бачила, як Петро Олексійович може казати Путіну "Ні". Перемога понад усе і вона може бути тільки в єдності...Наша партія ("Солідарність") є важливим фундаментом підтримки Порошенка...Ми дійдемо до Брюселю як член ЄС та НАТО", - зазначила перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко.

Гройсман підтримав рішення Порошенка про участь у виборах

"Я завжди знаходив підтримку президента, коли в мене булі ініціативи. я завжди надавав підтримку ініціативам президента. Ми завжди знаходили підтримку голови парламенту. І сьогодні я переконаний у тому, що майбутній період буде успішним. Майбутній період - це можливість забезпечити незворотність шляху. Наше місце в ЄС, в членах-країнах НАТО, на мапі Європи як сильної і незалежної української держави. Нам потрібна єдність, підтримка людей, це дасть нам можливість стати успішними. Я прийняв рішення і підтримую рішення президента висунути свою кандидатуру на другий термін. Я хотів би запропонувати: давайте зробимо Україну сильною, заможною державою", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

Парубій виступив на форумі

"Головними союзниками України є її війско, церква та непокірний дух українського народу. Саме українські військові першими стали на захист українського народу, українська церква - є надійним духовним фундаментом українства, український народ зберіг мову, культуру, традиції та відчуття національної єдності", - сказав голова ВРУ Андрій Парубій.

Парубій висловив переконання, що Україна наблиається до ЄС та НАТО та не може зійти з цього шляху.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

"Ми добре засвоїли уроки нашої історії і зробили висновки. Ми більше не повторимо помилок. Виросло нове покоління, яке добре вміє боротися з ворогом. Щоб перемогти Україні потрібна єдність. 5 останніх років, які ми пройшли, це 5 років боротьби. Україна своєю боротьбою зупинила агресію Путіна, об'єднала проти диктатора весь цивілізований світ і ми не маємо права зупинитися. За 5 років ми здійснили неймовірний прорив... ми наближаємося до НАТО, ЄС і я переконаний, що в недалекому майбутньому це стане запорукою непорушності наших кордонів. Ми зобов'язані завершити усе розпочате. Наша боротьба сьогодні - це наша відповідальність перед Україною та українським народом. Сьогодні ідеться про незворотність нашого шляху, нашої непохитності у боротьбі з агресором", - зазначив він.

Порошенко оголосив про участь у виборах-2019

"Загрози проросійського реваншу, авторитаризму не сумісні з європейським розвитком нашої України. Якщо не відвести ці загрози, Україна впаде в смертоносні обійми РФ. Почуття відповідальності... спонукали мене прийняти рішення ще раз йти на посаду президента", - сказав він.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

"Завершуючи п'ятирічну каденцію стартую знову заради курсу в ЄС і НАТО, курсу на перетворення України в країну щасливих успішних людей", - додав він.

Порошенко: томос - ключовий елемент державотворення

"Томос - це наша велика перемога. Це ключовий елемент державотворення, яким не просто має право, а повинен займатися президент і вся наша команда. Реакція українського народу на нашу церкву - фантастична. Кожен день парафії приєднуються до ПЦУ", - заявив він.

Порошенко повідомив, коли Україна подасть заявку на вступ ЄС

"В 2024 році ми подамо заявку на вступ в ЄС", - повідомив він.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Порошенко: нам потрібен мир з РФ

"Нам потрібен мир з РФ, холодний, але мир. Люди втомилися від війни. Природно, що тема війни і миру одна з головних на виборах. Я дуже уважно стежу за різними пропозиціями", - заявив він.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Порошенко додав, що ворог прийшов не по Крим, не по Донбас, а по всю Україну.

За словами Порошенка, мир - це повне відновлення територіальної цілісності, сувернітету України; беззаперечне визнання Москвою нашого права іти своїм шляхом.

Порошенко: членство в ЄС та НАТО гарантує українську незалежність

"Ми та ЄС зараз наблизилися один до одного як ніколи. Лише повноправне членство в ЄС та НАТО гарантує українську незалежність та державну безпеку. До цих найпотужніших організацій ми вступимо як країна - регіональний лідер, країна, яка захистила від РФ не лише себе, а всю Європу", - сказав Порошенко.

Порошенко назвав 5 стратегічних пріоритетів для України

"Відповідальна економічна стратегія диктує нам необхідність зробити акцент на тих секторах економіки, де ми можемо вийти на лідерські позиції. До таких секторів я відношу агропромисловий комплекс, ІТ, машинобудування, інфраструктуру та логістику, туризм", - зазначив він.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Порошенко виступає на форумі

"Події останніх років показали, що в України існує єдиний шлях зберегти незалежність - ми маємо стати великою європейською державою щасливих людей", - заявив Порошенко.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у КиєвіПорошенко зазначив, що найгірше вже точно позаду, економіка зростає 12 кварталів поспіль, криза, викликана війною відступає, і досягнувши макроекономічної стабілізації Україна може почати наступ проти бідності.

"Бідність - ворог не менше, ніж країна-агресор - РФ", - зазначив він.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

Участь у форумі, крім Порошенка, беруть представники Кабінету міністрів, депутати від фракції "Блоку Петра Порошенко" та деякі громадські організації.

Форум по висуненню Порошенка відбувся у Києві

За інформацією джерел РБК-Україна, очікується, що в рамках форуму Порошенко може оголосити про участь у чергових президентських виборах, призначених на 31 березня 2019 року. Як відомо, Порошенко буде висувати свою кандидатуру як самовисуванець.

Як повідомляли джерела РБК-Україна, ключовим меседжем виборчої кампанії Порошенка буде вступ України в Євросоюз і НАТО. В його команді розраховують, що на темі НАТО і ЄС вдасться завоювати голоси прихильників євроінтеграції. Крім того, в штабі Порошенка заявляли, що не будуть використовувати церковну тему у виборчій кампанії.

За даними джерела РБК-Україна на Банковій, в Адміністрації президента Порошенка розраховують, що глава партії "БПП-Солідарність" і мер Києва Віталій Кличко виступить на підтримку Порошенка ще до першого туру виборів. Крім того, джерела в оточенні глави держави повідомляли, що в команді президента ведуть переговори з лідером групи "Океан Ельзи" Святославом Вакарчуком про підтримку Порошенка на виборах. Разом з тим, в прес-службі Вакарчука заявили, що "ця інформація не відповідає дійсності".

Зазначимо, станом на 28 січня, Центральна виборча комісія вже зареєструвала 22 кандидати в президенти України: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгена Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Ківу, Руслана Кошулинського та Олександра Данилюка.