ua en ru

Зустріч Зеленського та Трампа: головне

Зустріч Зеленського та Трампа: головне Фото: Володимир Зеленський і Дональд Трамп (president.gov.ua)

Зеленський і Трамп зустрілися 25 вересня у Нью-Йорку

Зустріч Володимира Зеленського і Дональда Трампа пройшла 25 вересня в рамках Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Всі подробиці про зустріч президентів України і Сполучених Штатів Америки - в матеріалі РБК-Україна.

Брифінг Дональда Трампа та Володимира Зеленського Стрім

Володимир Зеленський і Дональд Трамп провели першу зустріч — стрімимо брифінг президентів України та США у Нью-Йорку

Опубліковано hromadske.ua Середа, 25 вересня 2019 р.

23:38 Після зустрічі із Зеленським Трамп вийшов на прес-конференцію з приводу справи Байдена і публікації стенограми розмови із Зеленським.

"Я думаю це буде чудовий президент. Преса ставить запитання про президента України. Немає ніякого тиску", - сказав Трамп про Зеленського.

23:00 Про нормандський формат

"Дату ми чекаємо, дата поки що, на жаль, не узгоджена. Звертався до Трампа, щоб він доєднався до рішення наших проблем, але не для того, щоб він зараз приєднався до нормандського формату. Зараз нам потрібно зустрітися у тому форматі, який є", - сказав президент України.

22:57 Про згадку лідерів ЄС в розмові з Трампом

"Я за кожне своє слово відповідаю. Зараз на зустрічі з Трампом я сказав, що вдячний за будь-яку допомогу від європейських лідерів. Цей дзвінок був зроблений у дуже важкий період – повернули Росію в ПАРЄ, санкції не мали такого гучного тиску на будівництво Північного потоку 2. Я говорив про це з усіма лідерами, про яких я говорив у цій розмові, чи про яких я не говорив", - сказав президент України в відповідь на питання про те, чи не буде проблем у Зеленського з лідерами тих країн, яких він згадував у розмові з Трампом.

Про Північний потік 2

"Північний потік 2 для нас - це загроза. Північний потік 2 - це поступове зняття санкцій. Це моє особисте бачення", - додав Зеленський.

22:55 Про зустріч з Лавровим

"Пан Лавров підійшов до мене, сказав "хочу познайомитись, і ми дуже хочемо, щоб закінчилась війна на Донбасі". І привітав з обміном (полоненими, - ред.) мене. Була дуже коротка розмова, ми в черзі стояли. Я сказав, що це наша країна, наша земля, якщо ви готові, то давайте закінчимо війну", - прокоментував Зеленський розмову з Лавровим.

22:49 Про тиск з боку Трампа

"Незалежність – дуже важливий аргумент для кожної країни. Я не хочу, щоб будь-яка моя відповідь була спрямована на те, щоб нас з вами залучили в вибори іншої країни. Я не хочу цим займатись. І тому я сказав, що на мене ніхто тиснути не може і не буде. Кожна людина може говорити те, що вона хоче. Ну опублікували цей лист (стенограму, - ред.), ну будь-ласка, хоч всі дзвінки. Хоча я вважаю, що такі розмови між лідерами країн не повинні публікуватись. Але я не боюсь цього", - прокоментував Зеленський публікацію стенограммі розмови з Трампом.

22:43 Про Крим

"Говорили про Крим. Я йому пояснив що це наша земля, у нас немає питань з приводу мови, мова у нас одна - українська. Мені здається, що він згоден, що це наша земля і вони будуть нам допомагати", - заявив президент України.

22:40 Після закритої частини зустрічі до журналістів вийшов Зеленський.

"Ми підіймали дуже багато питань, і коли ми кажемо з вами про популярність, ми сьогодні говорили з президентом Сполучених штатів. Я йому сказав, шо це не дуже гарна реклама для України, що всі кажуть, що корумпована країна. Я його запросив до України, щоб він побачив, що у нас дійсно європейська демократична країна. Я йому казав, що зробимо все. І зараз будемо говорити з нашою командою, будемо говорити зі світовими лідерами, щоб все ж таки оцей імідж, що коли ми кажемо про Україну, всі починають говорити "а що з приводу корупції", щоб ця "реклама" закінчилася. І ми починаємо іншу епоху", - сказав Зеленський.

21:50 Трамп в ході зустрічі із Зеленським згадав Крим, зазначивши, що анексія півострова сталася при адміністрації Барака Обами.

21:45 Зеленський під час відкритої частини зустрічі кілька разів пожартував. Він сказав, що краще зустрічатися на телебаченні, ніж розмовляти по телефону. Також він зазначив, що Трамп покликав його до Вашингтона, але забув назвати дату. Трамп у відповідь на це вказав на своїх помічників.

21:40 Після короткого спілкування з пресою Трамп і Зеленський розпочали зустріч у закритому режимі.

21:35 "У нас незалежна країна і у нас незалежна прокуратура. Я не можу надавати ні на кого тиск", - сказав Зеленський, додавши, що у нього немає якихось "зобов'язань" перед Трампом.

21:28 "Я не хочу бути втягнутим в демократичні, вільні вибори в США", - сказав Зеленський, відповідаючи на питання, чи тиснув на нього Трамп у справі Байдена. "Ви всі могли прочитати текст (стенограму розмови Зеленського і Трампа, - ред.)", - підкреслив президент України.

"Ніякого тиску не було. Ви можете це бачити по опублікованій стенограмі", - сказав Трамп.

21:25 "Нам потрібна не допомога, а справжня підтримка", - сказав Зеленський.

Також президент України розповів Трампу про те, чого він і його команда встигли досягти. Зокрема, він зазначив, що Рада підготувала 74 законопроекти.

21:20 Перед початком зустрічі Трамп і Зеленський вийшли до преси.

Зеленський запросив Трампа відвідати Україну, згадавши, що Барак Обама "не знайшов часу" зробити це. Він запропонував Трампу дати слово, що той приїде в Україну, американський президент сказав, що він "постарається".

21:19 Как повідомляє Telegram-канал Офісу президента, зустріч Зеленського і Трампа почалася.

Відповідне фото опублікувала і прес-секретар президента України Юлія Мендель.

Зустріч Зеленського та Трампа: головне

Зеленський і Трамп провели неформальну зустріч

Вчора Володимир Зеленський з дружиною Оленою побували на прийомі у Дональда Трампа. Там вони поспілкувалися з президентом США і його дружиною. Офіційна ж зустріч відбудеться сьогодні.

Зустріч Зеленського та Трампа: головне

У Трампа намагалися зірвати зустріч із Зеленським

За інформацією The Guardian, представники адміністрації Трампа намагалися перешкодити йому зустрітися з Зеленським або зателефонувати йому.

"Дуже багато людей намагалися не допустити зустрічі, тому що вона не була б сфокусована на відносинах Україна-США", - сказав виданню один з колишніх чиновників.

Зеленський має намір запросити Трампа в Україну

В рамках візиту в США, де Зеленський бере участь у Генасамблеї ООН, запланована зустріч президента України з президентом США Дональдом Трампом. Зустріч Зеленського і Трампа запланована на другу половину дня (по Києву) 25 вересня.

Зеленський знаходиться в США з 23 вересня і вже провів кілька зустрічей зі світовими лідерами. Говорячи про підсумки перших зустрічей Зеленський прокоментував і майбутню зустріч з Трампом, зазначивши, що планує запросити президента США в Україну і розраховує на хороші відносини з Америкою.

Президент коментує результати перших зустрічей із лідерами країн у рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

«Найголовніше те, що всі говорять про Україну, її не забувають і підтримують», – Володимир Зеленський прокоментував результати перших двосторонніх зустрічей із лідерами країн у рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Опубліковано Офіс Президента України Вівторок, 24 вересня 2019 р.

Зеленський очікує "потужної" зустрічі з Трампом

Президент України Володимир Зеленський розраховує, що його зустріч з президентом США Дональдом Трампом буде продуктивною.

"Я думаю, що у нас буде предметна, потужна зустріч", - зазначив Зеленський.

Білий дім підтвердили дату зустрічі Зеленського та Трампа

Предстаник Білого дому заявив, що зустріч Зеленського та Трампа відбудеться 25 вересня. Також в адміністрації президента США розповіли, які теми будуть обговорюватися під час зустрічі лідерів. Зокрема, Зеленський та Трамп обговорять питання енергетики, торгівлі та економічних реформ в Україні.

Зеленський перебуватиме в США з 23 по 26 вересня

В Офісі президента анонсували візит Зеленського в США, де глава держави перебуватиме з 23 по 26 вересня. Зокрема, в ОП підтвердили зустріч Зеленського та Трампа.

Крім того, в рамках візиту в США Зеленський виступить з промовою під час загальних дебатів сесії Генасамблеї ООН та візьме участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку.

Зеленський і Трамп зустрінуться 25 вересня

Джерела РБК-Україна в оточенні українського президента повідомили, що зустріч Зеленського та Трампа відбудеться 25 вересня.

Як відомо, лідери двох країн зустрінуться в Нью-Йорку на Генеральній Асамблеї ООН. Зокрема, цю зустріч обговорювали віце-президент США Майк Пенс і Володимир Зеленський у ході нещодавньої телефонної розмови.

Очікування від зустрічі Зеленського та Трампа

Спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер вважає, що зустріч двох лідерів країн продемонструє сильну підтримку Вашингтона щодо процесу реформ в Україні.

"Чого можна очікувати? Заяви США про сильну підтримку України та процесу реформ, миру, я думаю, що чіткий меседж - ми намагаємося допомагати Україні бути успішною", - підкреслив спецпредставник.

Зустрічі Зеленського та Трампа планувалися в Польщі і США

Як відомо, спочатку планувалося дві зустрічі Зеленського та Трампа: в Польщі і в США. Зокрема, планувалося, що Зеленський і Трамп проведуть зустріч 1 вересня у Варшаві, куди обидва президенти повинні були приїхати для участі в заходах з нагоди річниці Другої світової війни. Крім того, Трамп заявив, що запросив Зеленського на зустріч в Білий дім.

Проте, два президента не зустрілися в Польщі 1 вересня. Американський лідер скасував поїздку до Варшави у зв'язку з тим, що на Флориду насувався ураган.

Інформації про візит Зеленського в Білий дім на даний момент немає, однак Зеленський і Трамп будуть брати участь у засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, де і проведуть зустріч.

Зазначимо, раніше Трамп заявляв, що вважає Зеленського "дуже розумним хлопцем", який зможе досягти домовленості з російським президентом Володимиром Путіним.

"Він дуже раціональна людина, він хоче миру в Україні. І думаю, що він приїде дуже скоро", - говорив Трамп про Зеленського.