ua en ru

Зеленський про ядерні погрози Путіна: свідчать про невдалу зустріч з главою Китаю

Зеленський про ядерні погрози Путіна: свідчать про невдалу зустріч з главою Китаю Фото: президент Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Бажання диктатора Володимира Путіна розмістити ядерну зброю в Білорусі свідчить про те, що його зустріч з главою Китаю Сі Цзіньпінем пройшла невдало.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського під час прес-конференції з нагоди деокупації Бучі.

"Якщо ви хочете мою особисту думку. Сигнал, що Росія хоче розташувати свою ядерну зброю в Білорусі, говорить про невдалу зустріч з Китаєм. Потрібно було показати якусь суб'єктність, яку Росія, під керуванням Путіна втратила", - заявив Зеленський.

На його думку, російському диктатору Путіну необхідно зараз показувати якісь перемоги, але він не зміг це зробити на полі бою.

"Вони почали криваву війну і вже зрозуміло, чим вона закінчиться. Питання в тому, що він не жаліє наших людей, але й не рахує своїх людей. Але то справа РФ", - зауважив президент.

Зеленський також вважає, що розміщення ядерного озброєння в Білорусі свідчить про втрату суб'єктності режиму Лукашенка, адже він більше не вирішує, яку зброю буде розміщено на його території.