Готуємо солянку, як у кращих ресторанах: ідеальний рецепт
Рецепт смачної солянки, як в ресторані (колаж: РБК-Україна)
Справжню ресторанну солянку можна приготувати у домашніх умовах. В цьому рецепті розкриваються секрети насиченого смаку, багатого аромату і пікантної гостроти.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Рецепт "ресторанної" солянки
Знадобляться такі інгредієнти:
- копчені ребра - 400 г
- сосиски і мисливські ковбаски - по 200 г
- картопля 450 г
- вода - 2 л
- цибуля - 220 г
- мариновані огірки - 100 г
- сіль, перець, лавровий лист
- цукор - 1-2 ст.л
- олія для смаження - 1 ст.л
- лимонний сік - 2 ч.л
- томатна паста - 3 ст.
- оливки і маслини - по 30-40 г
- зелень, лимон та сметана - для подачі
Загальний час приготування: 45 хв.
Спосіб приготування
В каструлю влийте воду, додайте ребра і варіть 30 хв, щоб вийшов наваристий бульйон. В більшість ресторанних рецептів солянки додають картоплю, тому разом з ребрами можна і закинути варитись її.
Одну велику цибулину наріжте дрібним кубиком та обсмажте на сковорідці з оливковою олією до м’якості. Далі додайте огірки, перемішуючи смажте 3 хв та влийте томатну пасту.
Приготування смачної солянки (фото: кадр з відео)
Тушкуйте 3 хв, влийте черпак бульйону і готуйте ще 5-6 хв. У каструлю перекидаємо суміш зі сковорідки. Дістаємо ребра, зрізаємо м’ясо і закидаємо в каструлю. Додаємо нарізані сосиски, ковбаски, оливки і маслини.
Влийте трішки розсолу з оливок та трішки лимонного соку. Додайте сіль, перець, лавровий лист і цукор для стабілізації кислоти.
Перемішуючи, доводимо до кипіння і варимо 15 хв. Після виключаємо вогонь і даємо настоятись під кришкою пів години. Для подачі присипаємо зеленню, додаємо лимон і сметану.
Рецепт "ресторанної" солянки (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт смачної осінньої запіканки з гарбуза
- Соковиті котлети, як "у мами", які зможе приготувати кожен
- Ароматні пухкі булочки дітям у школу