ua en ru

Осіння гарбузова запіканка: виходить ніжна, ароматна та дуже смачна

Осіння гарбузова запіканка: виходить ніжна, ароматна та дуже смачна Рецепт смачної гарбузової запіканки (фото: Getty Images)

Осінь - час смачних і ароматних страв з гарбуза. Спробуйте приготувати ніжну гарбузову запіканку, яка зігріє в холодні дні і подарує домашній затишок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні рецепти від Надії".

Рецепт гарбузової запіканки

Інгредієнти:

  • гарбуз - 800 г
  • сир кисломолочний - 400 г
  • сметана - 1 ст. л
  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 1 ст. л
  • ванільний цукор - 1 ч. л
  • сіль - 0.5 ч.л
  • родзинки - 100 г
  • волоські горіхи - 100 г
  • крохмаль - 1 ст.л

Спосіб приготування

Спочатку родзинки залийте гарячою водою на кілька хвилин, щоб вони стали м'які.

Гарбуз розріжте навпіл, очистіть від насіння та шкірки. Наріжте невеликими кубиками. Покладіть у миску і додайте крохмаль і перемішайте.

В окрему миску додайте сир, сметану, яйце, цукор, ванільний цукор та сіль. Масу перебийте блендером.

Сирну масу перекладіть до гарбуза та додайте подріблені горіхи і родзинки. Все ретельно перемішайте і перекладіть у форму для запікання.

Випікайте при температурі 180 градусів 60 хв.

Осіння гарбузова запіканка: виходить ніжна, ароматна та дуже смачнаРецепт смачної гарбузової запіканки (фото: кадр з відео)