Ароматні пухкі булочки дітям у школу: легкий рецепт
Рецепт смачних "пухових" булочок (ілюстративне фото: Getty Images)
Пухкі, м’які й ароматні домашні булочки стануть улюбленим перекусом школяра. Простий рецепт без складних інгредієнтів допоможе приготувати корисну випічку, що подарує дітям енергію на цілий день.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Пухові булочки: легкий рецепт
Інгредієнти для тіста:
- вода - 200 мл
- молоко - 200 мл
- цукор - 120 г
- дріжджі сухі - 10 г
- сіль - 1 ч.л
- білки - 2 шт.
- олія - 90 мл
- борошно - 800 г
Для змащування булочок зверху потрібно:
- вершкове масло - 50 г
- молоко - 2 ст.л
- жовтки - 2 шт.
Спосіб приготування:
У велику миску влийте тепле молоко та воду, додайте цукор, дріжджі та перемішайте. Залиште в теплі на 15 хв, щоб активувались дріжджі.
Після цього у масу додайте цукор, сіль, олію, борошно і замішуємо тісто. Залишіть на 1 годину в теплому місці, щоб воно піднялось.
Тісто розділіть на 8 частин і залиште ще на 15 хв. Далі кожну частину розкачайте скалкою і змастіть розтопленим вершковим маслом. Розріжте частинку навпіл і сформуйте булочки, як на фото.
Приготування смачних булочок (фото: кадр з відео)
Сформовані булочки залиште постояти ще 15 хв і змастіть жовтком. Випікайте при температурі 170 градусів 30 хв.
Рецепт смачних булочок (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити: