ua en ru

Ароматні пухкі булочки дітям у школу: легкий рецепт

Ароматні пухкі булочки дітям у школу: легкий рецепт Рецепт смачних "пухових" булочок (ілюстративне фото: Getty Images)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Лілія Цвіт

Пухкі, м’які й ароматні домашні булочки стануть улюбленим перекусом школяра. Простий рецепт без складних інгредієнтів допоможе приготувати корисну випічку, що подарує дітям енергію на цілий день.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.

Пухові булочки: легкий рецепт

Інгредієнти для тіста:

  • вода - 200 мл
  • молоко - 200 мл
  • цукор - 120 г
  • дріжджі сухі - 10 г
  • сіль - 1 ч.л
  • білки - 2 шт.
  • олія - 90 мл
  • борошно - 800 г

Для змащування булочок зверху потрібно:

  • вершкове масло - 50 г
  • молоко - 2 ст.л
  • жовтки - 2 шт.

Спосіб приготування:

У велику миску влийте тепле молоко та воду, додайте цукор, дріжджі та перемішайте. Залиште в теплі на 15 хв, щоб активувались дріжджі.

Після цього у масу додайте цукор, сіль, олію, борошно і замішуємо тісто. Залишіть на 1 годину в теплому місці, щоб воно піднялось.

Тісто розділіть на 8 частин і залиште ще на 15 хв. Далі кожну частину розкачайте скалкою і змастіть розтопленим вершковим маслом. Розріжте частинку навпіл і сформуйте булочки, як на фото.

Ароматні пухкі булочки дітям у школу: легкий рецептПриготування смачних булочок (фото: кадр з відео)

Сформовані булочки залиште постояти ще 15 хв і змастіть жовтком. Випікайте при температурі 170 градусів 30 хв.

Ароматні пухкі булочки дітям у школу: легкий рецептРецепт смачних булочок (фото: кадр з відео)