Страви для святкового столу на Великдень - це завжди щось м'ясне. Але якщо вам набридли звичайні ковбаси, шинки та буженини, то спробуйте приготувати найніжніший рулет з курячого м'яса. Вин дуже соковитий та м'який, а пікантного смаку йому надає чорнослив.
Як приготувати найсмачніший курячий рулет на Великдень, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на рецепт на каналі YouTube "Пан Фартух".
Чорнослив добре промийте і приберіть кісточки, якщо вони є. Горіхи подрібніть на невеликі шматочки. Сир натріть на середню тертку.
Куряче філе помийте, обсушіть та розріжте навпіл, але не до кінця - так, щоб вийшов плаский пласт м'яса. Накрийте м'ясо харчовою плівкою та відбийте кухонним молоточком, пласкою стороною - так вам буде легше загортати його у рулет.
М'ясо посоліть, поперчіть, додайте улюблені спеції та викладіть на нього шар чорносливу, зверху додайте горіхи та посипте сиром.
Обережно загорніть м'ясо у рулет та перев'яжіть кулінарною ниткою. Злегка змастіть олією та посипте спеціями.
Форму для запікання застеліть пергаментом та покладіть у неї рулет. Духовку розігрійте до 180 градусів і запікайте рулет 30-35 хвилин.
З готового рулету зніміть нитку, наріжте скибочками та подавайте на стіл. Їсти його можна як холодним - у вигляді закуски, так і гарячим - як добавка до основної страви чи гарніру.
Вас може зацікавити: