Яблучний пиріг "Невидимка": такий ніжний, що можна їсти губами
В Україні цьогоріч щедро вродили яблука, тож гайда пекти яблучні пироги. Особливо такі, де яблук більше ніж тіста, і їх можна їсти губами.
Рецептом "пирога-невидимки" поділилися на YouTube-каналі Onyshkevychi.
Складники:
- Яблука (очищені) - 1 кг
- Яйце - 3 шт.
- Молоко - 150 мл
- Вершкове масло - 50 г
- Цукор - 100 г
- Борошно - 100 г
- Ванільний цукор - 15 г
- Розпушувач - 1,5 ч. л.
Покрокове приготування пирога
Змішайте яйця, цукор, ванільний цукор. Перемішайте до однорідності. Додайте розтоплене вершкове масло.
Влийте молоко кімнатної температури. Потім всипте просіяне борошно і розпушувач. Тісто має вийти рідким.
Змішайте тісто з нарізаними пластинками яблуками. Добре перемішайте тісто з яблуками, щоб кожен шматочок був в тісті.
Форму викладіть пергаментом і змастіть вершковим маслом.
Відправте тісто в форму і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці до готовності.
Коли пиріг охолоне, дістаньте його з форми.
Раніше ми писали, як приготувати насипний яблучний пиріг за рецептом відомої української кулінарки.
Також читайте про рецепт простого яблучного пирога на сковороді.