ua en ru

Знову ігнор? Вірменія не приїде на чергову зустріч в рамках ОДКБ

Знову ігнор? Вірменія не приїде на чергову зустріч в рамках ОДКБ Фото: голова парламенту Вірменії Ален Симонян (instagram.com/alensimonyan)

Голова парламенту Вірменії Ален Симонян не братиме участі в зустрічі у рамках Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) у Москві. Даний захід пройде в столиці РФ 19 грудня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на News Armenia.

"Голова Національних Зборів Вірменії Ален Симонян не візьме участі у виїзному засіданні Ради Парламентської Асамблеї ОДКБ, яке відбудеться у Москві 19 грудня", - повідомила прессекретар голови вірменського парламенту Цовінар Хачатрян.

Зазначається, що у засіданні також не візьме участь делегація Національних Зборів Республіки Вірменія.

"Про своє рішення не їхати до Москви Ален Симонян повідомив голову Держдуми РФ В'ячеслава Володіна офіційним листом", - зазначила Хачатрян.

Зазначимо, раніше вірменський прем'єр Нікол Пашинян проігнорував саміт ОДКБ, який пройшов 23 листопада у Мінську.

Офіційні особи Вірменії також не брали участь у засіданнях, що передували сесії Ради ОДКБ, за участю міністрів закордонних справ та оборони та секретарів Ради безпеки країн ОДКБ.

Експерти та політологи припускають, що таким чином Вірменія готується до повного виходу з ОДКБ. Такий самий сценарій, можливо, очікує і Казахстан через погіршення політичних відносин з РФ на тлі посилення санкцій.