ua en ru

Жоден кабачок не пропаде. Рецепт ситного та хрусткого пирога

Жоден кабачок не пропаде. Рецепт ситного та хрусткого пирога Фото: Смачний пиріг з кабачка (tlystirecepty.top)

Якщо ви втомилися від звичайних оладок, час спробувати щось нове! Цей рецепт пирога з кабачків справжня знахідка: він простий у приготуванні, але має ніжний смак та апетитну хрустку скоринку.

Як приготувати "літній хіт", розповідає РБК-Україна з посиланням на сайт "Тлусті рецепти".

Інгредієнти:

Для приготування вам знадобляться такі продукти:

  • Борошно – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Кабачки – 2 шт. (середнього розміру)
  • Молоко – 100 мл
  • Соняшникова олія – 80 мл
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Додатково: ковбаса, сир, петрушка або інша зелень (для начинки).

Покрокове приготування:

Ретельно помийте кабачки. Натріть їх на крупній тертці. Щоб пиріг не вийшов водянистим, відіжміть зайву рідину з кабачкової маси. Найкраще робити це руками або за допомогою марлі. Також бажано очистити кабачки від шкірки та не додавати в тісто частину з великим насінням.

В окремій мисці збийте яйця з сіллю та цукром до однорідності. Влийте соняшникову олію та молоко, продовжуючи збивати. Потім поступово додайте борошно та розпушувач, замішуючи тісто. Воно має вийти досить рідким.

Додайте підготовлені натерті кабачки до тіста. За бажанням, додайте дрібно нарізану петрушку або іншу улюблену зелень для аромату. Акуратно перемішайте всі інгредієнти.

Змастіть форму для випічки олією. Вилийте половину тіста у форму. На цей шар можна викласти начинку. Наприклад, нарізану кубиками ковбасу, а зверху - шар натертого сиру. Накрийте начинку рештою тіста, розподіляючи його рівним шаром.

Жоден кабачок не пропаде. Рецепт ситного та хрусткого пирогаНакрийте решту начинкою (Скриншот)

Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте протягом 30-35 хвилин. Коли пиріг набуде золотистої скоринки і приємного аромату, він буде готовий.

Жоден кабачок не пропаде. Рецепт ситного та хрусткого пирогаОсь такий вигляд має готовий пиріг (Скриншот)