Смачний пиріг з картоплею можна приготувати зовсім без смаження та великої кількості олії. Завдяки запіканню в духовці страва виходить ніжною, ароматною та менш калорійною, зберігаючи при цьому насичений домашній смак.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал фудблогерки Катерини Тарасенко.
Для приготування тіста знадобляться такі інгредієнти:
Для начинки потрібно:
Спосіб приготування
В миску до дріжджів додайте молоко, воду, сіль, цукор і все перемішайте. Далі всипте борошно і замішайте тісто. Після цього влийте олію, додайте сіль і вмішайте все в тісто.
Залийте тісто на 50 хв при кімнатній температурі, щоб воно "піднялось". Картоплю відваріть, влийте молоко і перетовчіть до стану пюре.
Сир натріть і додайте до охолодженої картоплі. Тісто розділіть на дві частини і розкачайте кожну з них та додайте начинку. Закріпіть тісто, щоб заховати начинку, як на фото.
Після цього тісто з начинкою потрібно легенько розкачати, щоб воно не розірвалось.
Випікайте при температурі 220 градусів 15 хв. В кінці гарячий пиріг зверху натріть маслом.
Вас може зацікавити: