ua en ru

Вірменія заявила про своє прагнення максимально зблизитись з ЄС

Вірменія заявила про своє прагнення максимально зблизитись з ЄС Фото: глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян (GettyImages)

Вірменія підтримує переговори Молдови та України з ЄС щодо членства. Це питання вітається не тільки урядом країни, а й вірменським народом, який також має європейські прагнення.

Про це заявив глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян, передає РБК-Україна з посиланням на 1lurer.

Так, увечері 11 грудня міністр закордонних справ Вірменії взяв участь у міністерській зустрічі Східного партнерства в Брюсселі, зробивши низку заяв, спрямованих висвітлити бажання країни до проєвропейського становлення.

"Наш уряд вітає рішення Європейської комісії запропонувати Європейській Раді розпочати переговори про приєднання Молдови та України та надати Грузії статус кандидата. Це рішення вітає не лише уряд Вірменії, а і її народ, який також має європейські прагнення", - заявив він під час промови.

За словами Мірзояна, процес демократизації та впровадження амбітної програми реформ у Вірменії "не зупинялися ні на секунду".

"Останнім проявом нашої рішучості стала ратифікація Римського статуту у Вірменії. Приєднавшись до Міжнародного суду ООН, Вірменія сприяла зміцненню міжнародної правової системи, водночас підтверджуючи суверенне право приймати рішення, виходячи з власних національних інтересів", - підкреслив глава МЗС Вірменії.