Ситний обід та вечеря без зайвих клопотів: рецепти трьох простих страв
Рецепт смачних страв, які підійдуть для обіду чи вечері (фото: Freepik)
Не знаєте, що приготувати на обід чи вечерю? Зібрано три прості та смачні страви, які легко приготувати вдома й здивувати рідних.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні рецепти від Надії".
Картопля з грибами
Інгредієнти:
- картопля - 700 г
- печериці - 800 г
- цибуля - 2 шт.
- вершки - 80 мл
- часник - 2 зубчики
- олія - 5-6 ст. л
- топлене масло - 20-30 г
- сіль, перець - до смаку
Спосіб приготування
Печериці та картоплю очистіть і наріжте на невеличкі шматочки. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
На розігріту сковорідку влийте олію, додайте масло, викладіть цибулю і обсмажуйте до золотистої скоринки. Потім додайте гриби і обсмажуйте до готовності.
На іншій сковорідці обсмажте картоплю до золотистої скоринки. Далі додайте гриби з цибулею і перемішайте.
В окремій мисці змішайте вершки, часник і спеції. Таким соусом залийте картоплю і тушкуйте ще 7 хв.
Картопля з грибами (фото: кадр з відео)
Макарони з куркою та броколі
Інгредієнти:
- макарони - 300 г
- куряче філе - 300 г
- броколі - 250 г
- вершки - 100 мл
- цибуля - 1 шт.
- топлене масло - 20-30 г
- олія для смаження
Маринад для м’яса:
- приправа до курки - 0,5 ч. л
- солодка паприка - 0,5 ч. л
- прованські трави - 0,5 ч. л
- сіль, перець - до смаку
Спосіб приготування
Макарони киньте у гарчу воду та відваріть. Броколі розділіть на суцвіття. Коли макарони будуть майже готові, то вкиньте до них броколі і варіть ще 3 хв.
Філе наріжте маленькими шматочками і додайте до нього спеції. Залиште на кілька хвилин маринуватись.
Цибулю наріжте дрібними кубиками. На сковорідку влийте олію, додайте вершкове масло і вкиньте цибулю обсмажуватись.
До цибулі додайте курку та смажте до золотистої скоринки. Далі влийте вершки і тушкуйте ще кілька хвилин. В кінці всипте макарони з броколі і перемішайте.
Макарони з куркою та броколі (фото: кадр з відео)
Макарони зі свининою та капустою
Інгредієнти:
- макарони - 350 г
- свинина - 400 г
- капуста - 300 г
- морква - 1 шт.
- томатна паста - 1 ст. л
- бульйон - 150-200 мл
- сіль, перець - до смаку
- олія для смаження
Спосіб приготування
М'ясо наріжте тонкими смужками і обсмажте на середньому вогні 7 хв. Цибулю наріжте і додайте вже до обсмаженого м'яса. Додайте спеції і влийте воду або бульйон. Готуйте 25 хв.
Капусту нашинкуйте, а моркву натріть на тертці. На розігріту сковорідку налийте олію і обсмажте капусту. Далі додайте моркву і тушкуйте до готовності. В кінці додайте томатну пасту і спеції.
В каструлю з кип'ятком всипте макарони та відваріть. В кінці процідіть макарони та додайте до них м'ясо та обсмажені овочі. Все перемішайте разом і можна їсти.
Макарони з м'ясом та овочами (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Салат на зиму з 5 овочів, який легко готується
- Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса, який кожен може приготувати вдома
- Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин