ua en ru

Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса: рецепт неймовірної страви

Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса: рецепт неймовірної страви Рецепт смачного закарпатського бограча (фото: Freepik)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Алекс Міль

Традиційний закарпатський бограч виходить наваристий, ароматний і може стати зіркою вашого обіду. Рецепт цієї страви відкриває секрети ідеального поєднання м’яса, овочів та спецій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.

Рецепт бограча в казані

Інгредієнти:

  • копчена свиняча грудинка - 300 г
  • мисливські ковбаски - 300 г
  • свинячі чи телячі ребра - 500 г с
  • свиняча вирізка - 500 г
  • морква - 200 г
  • помідори - 400 г
  • цибуля - 2 шт.
  • картопля - 500 г
  • перець болгарський - 1 шт.
  • зелень петрушки і кропу
  • гострий перець - 1 шт.
  • томатна паста - 2 ложки
  • сіль, перець - до смаку
  • копчена паприка - 2 ст.л
  • мелений мускатний горіх - 1 ч.л
  • гострий соус Ерош пішта - 1 ст.л
  • олія - 30 мл

Для галушок:

  • яйця - 1 шт.
  • сіль - до смаку
  • борошно - 70-80 г

Загальний час приготування - 3 години.

Спосіб приготування

В казан влийте олію, додайте нарізану грудинку і обсмажте до стану шкварки. Вкидаємо нарізану цибулю і копчену паприку. Постійно помішуйте, щоб паприка не підгоріла (6-7 хв).

Додайте ребра і нарізану вирізку. Залийте водою, накрийте кришкою і готуйте 1 годину.

Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса: рецепт неймовірної стравиПриготування бограча (фото: кадр з відео)

Після цього додайте нарізану моркву, картоплю та перець. Додайте помідори, до яких при нарізанні всипте ложку цукру. Вкидаємо нарізані мисливські ковбаски та спеції - сіль, перець та гострий перець.

Якщо знайшли, то додайте гострий соус Ерош пішта. Залийте все водою і варіть близько 40 хв.

Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса: рецепт неймовірної стравиПриготування закарпатського бограча (фото: кадр з відео)

Для галушок в миску вбийте яйце, сіль і постійно перемішуючи поступово додавайте борошно, поки не замісите м’яке тісто. З тіста сформуйте дуже маленькі галушки, як на відео.

Киньте їх в каструлю, додайте рублену зелень і один гострий перець. Варіть ще 7-10 хв і готово.

Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса: рецепт неймовірної стравиСмачний закарпатський бограч (фото: кадр з відео)