Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса: рецепт неймовірної страви
Рецепт смачного закарпатського бограча (фото: Freepik)
Традиційний закарпатський бограч виходить наваристий, ароматний і може стати зіркою вашого обіду. Рецепт цієї страви відкриває секрети ідеального поєднання м’яса, овочів та спецій.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Рецепт бограча в казані
Інгредієнти:
- копчена свиняча грудинка - 300 г
- мисливські ковбаски - 300 г
- свинячі чи телячі ребра - 500 г с
- свиняча вирізка - 500 г
- морква - 200 г
- помідори - 400 г
- цибуля - 2 шт.
- картопля - 500 г
- перець болгарський - 1 шт.
- зелень петрушки і кропу
- гострий перець - 1 шт.
- томатна паста - 2 ложки
- сіль, перець - до смаку
- копчена паприка - 2 ст.л
- мелений мускатний горіх - 1 ч.л
- гострий соус Ерош пішта - 1 ст.л
- олія - 30 мл
Для галушок:
- яйця - 1 шт.
- сіль - до смаку
- борошно - 70-80 г
Загальний час приготування - 3 години.
Спосіб приготування
В казан влийте олію, додайте нарізану грудинку і обсмажте до стану шкварки. Вкидаємо нарізану цибулю і копчену паприку. Постійно помішуйте, щоб паприка не підгоріла (6-7 хв).
Додайте ребра і нарізану вирізку. Залийте водою, накрийте кришкою і готуйте 1 годину.
Приготування бограча (фото: кадр з відео)
Після цього додайте нарізану моркву, картоплю та перець. Додайте помідори, до яких при нарізанні всипте ложку цукру. Вкидаємо нарізані мисливські ковбаски та спеції - сіль, перець та гострий перець.
Якщо знайшли, то додайте гострий соус Ерош пішта. Залийте все водою і варіть близько 40 хв.
Приготування закарпатського бограча (фото: кадр з відео)
Для галушок в миску вбийте яйце, сіль і постійно перемішуючи поступово додавайте борошно, поки не замісите м’яке тісто. З тіста сформуйте дуже маленькі галушки, як на відео.
Киньте їх в каструлю, додайте рублену зелень і один гострий перець. Варіть ще 7-10 хв і готово.
Смачний закарпатський бограч (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт традиційної карпатської грибної юшки
- Дієтолог назвала білковий сніданок, який насичує енергією на цілий день
- Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин