ua en ru

Робочі групи працюють над обміном полоненими, найближчим часом можуть бути результати, - ГУР

Робочі групи працюють над обміном полоненими, найближчим часом можуть бути результати, - ГУР Фото: представник ГУР МО України Андрій Юсов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Робочі групи щодо обміну полоненими продовжують працювати та комунікувати. Це дає воєнній розвідці підстави вважати, що результати будуть "найближчим часом".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника Головного управління розвідки Андрія Юсова в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Робочі групи продовжують спілкуватися, і переговорники комунікують. Це дає підстави вважати, що найближчим часом ми все ж таки будемо мати нові результати", - зазначив Юсов.

Також він зауважив, що ситуація з падінням Іл-76 негативно вплинула на обмінний процес. За його словами, йдеться про категоричну позицію РФ.

"Вона була одразу оприлюднена, пропагандисти відпрацювали по методичках", - сказав він.

Представник ГУР зауважив, що Україна зацікавлена у тому, щоб з'ясувати оперативні обставини авіакатастрофи Іл-76 та паралельно продовжувати процес повернення додому українських захисників та захисниць, а також цивільних, котрі знаходяться здебільшого у вкрай важких умовах.