Рецепт корисного і ситного хліба: готується максимально легко
Рецепт смачного хліба з сочевиці (фото: Freepik)
Хліба з сочевиці - це поживний продукт з високим вмістом білка та клітковини. Він не містить глютену, підходить для вегетаріанців і тих, хто дотримується здорового харчування, і може стати альтернативою традиційним пшеничним виробам.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Хліб з сочевиці: легкий рецепт
Інгредієнти:
- червона сочевиця - 200 г
- вода - 500 мл
- яйця - 2 шт.
- сметана (15%) - 100 г
- розпушувач - 1 ч.л
- сіль - 1/2 ч.л
- паприка - 1/2 ч.л
- сухий часник - 1/2 ч.л
- мелений перець - 1/4 ч.л
- для посипки - кунжут, чилі, орегано
Загальний час приготування - 50 хв. У 100 г продукту:
- калорій - 158
- білка - 9,8 г
- жиру - 6,3 г
- вуглеводів - 13, 5 г
Спосіб приготування
Сочевицю залийте водою і залиште на ніч. Заву воду злийте, додайте яйця, сметану, сіль, розпушувач, перець, паприку, сушений часник і все перебийте в блендері.
Приготування хліба з сочевиці (фото: кадр з відео)
Вилийте тісто в форму, застелене пергаментом, присипте спеціями чи зернами.
Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.
Рецепт корисного хліба з сочевиці (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт неймовірного десерту зі сметаною та чорносливом
- Найкращий варіант протизапальної вечері, яка готується за 30 хвилин
- Ароматні пухкі булочки дітям у школу