ua en ru

Рецепт корисного і ситного хліба: готується максимально легко

Рецепт корисного і ситного хліба: готується максимально легко Рецепт смачного хліба з сочевиці (фото: Freepik)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Алекс Міль

Хліба з сочевиці - це поживний продукт з високим вмістом білка та клітковини. Він не містить глютену, підходить для вегетаріанців і тих, хто дотримується здорового харчування, і може стати альтернативою традиційним пшеничним виробам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.

Хліб з сочевиці: легкий рецепт

Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 200 г
  • вода - 500 мл
  • яйця - 2 шт.
  • сметана (15%) - 100 г
  • розпушувач - 1 ч.л
  • сіль - 1/2 ч.л
  • паприка - 1/2 ч.л
  • сухий часник - 1/2 ч.л
  • мелений перець - 1/4 ч.л
  • для посипки - кунжут, чилі, орегано

Загальний час приготування - 50 хв. У 100 г продукту:

  • калорій - 158
  • білка - 9,8 г
  • жиру - 6,3 г
  • вуглеводів - 13, 5 г

Спосіб приготування

Сочевицю залийте водою і залиште на ніч. Заву воду злийте, додайте яйця, сметану, сіль, розпушувач, перець, паприку, сушений часник і все перебийте в блендері.

Рецепт корисного і ситного хліба: готується максимально легкоПриготування хліба з сочевиці (фото: кадр з відео)

Вилийте тісто в форму, застелене пергаментом, присипте спеціями чи зернами.

Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.

Рецепт корисного і ситного хліба: готується максимально легкоРецепт корисного хліба з сочевиці (фото: кадр з відео)