ua en ru

Слідчі не виявили уламків другої ракети у Польщі, але вона була, - Дуда

Слідчі не виявили уламків другої ракети у Польщі, але вона була, - Дуда Фото: президент Польщі Анджей Дуда (GettyImages)

Польські слідчі продовжують розслідування інциденту з падінням на території села Пшеводов. Їм вдалося виявити залишки лише однієї ракети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Польщі Анджея Дуди, яку приводить Polskie Radio.

За словами президента, тривають лабораторні дослідження у зв'язку із вибухом ракети у Пшеводові. Наразі встановлено, що внаслідок масованого обстрілу України РФ на території Польщі розірвалася ракета української протиракетної оборони

"Слідство триває, на місці всі слідчі дії вже завершилися, зараз відбуваються лабораторні дослідження. Жодні нові висновки не змінюють того, що я говорив раніше. Усі чекаємо на висновки експертів і жодним чином у процес не втручаємося", - додав Дуда.

За словами Дуди, вибухнули дві ракети. Одна в Польщі, а інша на території України. Він додав, що спочатку була інформація про дві ракети, проте після слідчих дій решток другої ракети на території Польщі не виявлено.

"Друга ракета стовідсотково була, тільки не впала на територію Польщі, а на територію України. Це був трагічний випадок, який стався з вини Росії", - пояснив Дуда.