ua en ru

Прем'єр Італії образилася на Макрона через візит Зеленського в Париж

Прем'єр Італії образилася на Макрона через візит Зеленського в Париж Фото: прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні (Getty Image)

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні виступила з критикою президента Франції Еммануеля Макрона через запрошення президента України Володимира Зеленського до Парижа. Її на цю зустріч не запросили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegraph та Bloomberg.

"Я вважаю, що наша сила - спільнота та єдність... але бувають моменти, коли прихильність внутрішньої громадської думки ризикує завдати шкоди справі, і це, як мені здається, один із таких випадків", - сказала Мелоні у Брюсселі.

Макрон відповів на зауваження Мелоні, зазначивши, що Зеленський сам обирає формат спілкування: "Франція та Німеччина відіграють особливу роль у підтримці України".

Італійські ЗМІ повідомляють, що Мелоні не запросили на вечерю у Парижі через напружені дипломатичні відносини з Францією. Зазначається, що в останні місяці Мелоні та Макрон сварилися через міграцію та намагалися призначити дату державного візиту прем'єра Італії до Парижа.

Нагадаємо, що Зеленський після візиту до Британії вирушив до Франції. Там він зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

При цьому сьогодні український лідер зустрінеться із Мелоні у Брюсселі.

Зазначимо, що Зеленський вже виступив перед Європарламентом, а РБК-Україна зібрало головні цитати президента.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.