ua en ru

Окупанти втратили 15 кораблів, ще 12 серйозно пошкоджені, - ВМС

Окупанти втратили 15 кораблів, ще 12 серйозно пошкоджені, - ВМС Фото: Речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук (facebook.com Taclbery)

Російський флот зазнав значних збитків. Зокрема, знищені 15 ворожих кораблів та ще 12 - пошкоджені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитра Плетенчука в ефірі національного телемарафону.

Наводячи цифри знищених одиниць морського флоту РФ, Плетенчук зазначив, що в багатьох випадках такі результати були досягнуті саме завдяки дронам.

"Ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають. Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем. У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження", - сказав Плетенчук.

Зокрема він повідомив, що завдяки ефективній роботі Сил оборони можливості росіян у Чорному морі останнім часом значно зменшилися. Через складну ситуацію окупанти вимушені триматися на віддаленій відстані та обмежені у своїх діях.

"Навіть можна сказати, що вони зараз знаходяться в обороні. Проте, небезпека зберігається. На жаль, ворог ще має носії крилатих ракет", - підкреслив Плетенчук.

Він запевнив, що рух українських сил у напрямку послаблення флоту РФ триватиме.

"Звісно будемо розширювати наш вплив за першої ж можливості", - пообіцяв капітан 3-го рангу.