ua en ru

Наєв про захист півночі України: розроблено та затверджено черговий план тренувань ЗСУ

Наєв про захист півночі України: розроблено та затверджено черговий план тренувань ЗСУ Фото: командувач об’єднаних сил Сергій Наєв (mil.in.ua)

Українські військові продовжують укріплювати північний кордон України. Наразі всі патрулі поліції та підрозділи контррозвідки переведені на посилений режим бойового чергування.

Про це заявив командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Telegram-канал.

"Триває робота на кордоні з Білоруссю. Збільшено кількість піших та мобільних груп патрулювання", - заявив Наєв.

За його даними, нині розроблено та вже затверджено черговий план тренувань військовослужбовців безпосередньо в прикордонних з Білоруссю районах.

"По всій лінії кордону, посилено засобами та особовим складом ті райони де, хоч мінімальна, але все ж існувала загроза проникнення противника на нашу територію", - повідомив командувач об’єднаних сил.

Наєв також розповів, що Україна веде тісну співпрацю з польськими партнерами.

"Влада Польщі через можливі провокації прийняла рішення збільшити чисельність правоохоронців на кордоні, який межує з республікою Білорусь", - додав він.

Укріплення кордону

Нагадаємо, вчора на засіданні Ставки верховного головнокомандувача генералу Валерію Залужному та Наєву доручили посилити північний напрямок на тлі можливого переміщення "вагнерівців" в Білорусь.

Пізніше Наєв детальніше розповів про підготовку до оборони, яка нині здійснюється на північному кордоні.

Водночас сьогодні полковник Петро Черник в коментарі РБК-Україна пояснив, як посилення кордону пов'язане з ситуацією на ЗАЕС та чи є загроза з Білорусі.

Ситуація на ЗАЕС

В червні цього року Зеленський заявив про підготовку Російської Федерації до теракту на ЗАЕС з наступним викидом радіації.

Після чого керівник ГУР Кирило Буданов підтвердив цю інформацію та додав, що росіяни додатково замінували ставок-охолоджувач на станції.

Тим часом 30 червня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що фахівці не побачили підготовку РФ для удару по Запорізькій АЕС. При цьому, за їх словами, не виключено, що "все може статися".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.