Справжню ресторанну солянку можна приготувати у домашніх умовах. В цьому рецепті розкриваються секрети насиченого смаку, багатого аромату і пікантної гостроти.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Знадобляться такі інгредієнти:
Загальний час приготування: 45 хв.
Спосіб приготування
В каструлю влийте воду, додайте ребра і варіть 30 хв, щоб вийшов наваристий бульйон. В більшість ресторанних рецептів солянки додають картоплю, тому разом з ребрами можна і закинути варитись її.
Одну велику цибулину наріжте дрібним кубиком та обсмажте на сковорідці з оливковою олією до м’якості. Далі додайте огірки, перемішуючи смажте 3 хв та влийте томатну пасту.
Тушкуйте 3 хв, влийте черпак бульйону і готуйте ще 5-6 хв. У каструлю перекидаємо суміш зі сковорідки. Дістаємо ребра, зрізаємо м’ясо і закидаємо в каструлю. Додаємо нарізані сосиски, ковбаски, оливки і маслини.
Влийте трішки розсолу з оливок та трішки лимонного соку. Додайте сіль, перець, лавровий лист і цукор для стабілізації кислоти.
Перемішуючи, доводимо до кипіння і варимо 15 хв. Після виключаємо вогонь і даємо настоятись під кришкою пів години. Для подачі присипаємо зеленню, додаємо лимон і сметану.
Вас може зацікавити: