ua en ru

Ядерна риторика Росії небезпечна та безвідповідальна, - НАТО

Ядерна риторика Росії небезпечна та безвідповідальна, - НАТО Фото: НАТО розкритикувало Росію за її ядерну риторику (GettyImages)

Сьогодні, 26 березня, в НАТО розкритикували Росію за її "небезпечну та безвідповідальну" ядерну риторику.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Через день після того, як російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі, НАТО розкритикувало Кремль за його "небезпечну та безвідповідальну" ядерну риторику.

"НАТО пильнує, і ми уважно стежимо за ситуацією. Ми не бачили жодних змін у ядерній позиції Росії, які б спонукали нас коригувати нашу власну.", - заявив речник НАТО.

Він також наголосив, що посилання Росії на спільне використання ядерної зброї НАТО є абсолютно оманливим.

"Союзники по НАТО діють, повністю поважаючи свої міжнародні зобов’язання. Росія постійно порушує свої зобов’язання щодо контролю над озброєннями, нещодавно призупинивши свою участь у Новому договорі СНО", - підкреслив речник.

Нагадаємо, вчора Путін нібито на прохання Лукашенка вирішив розмістити ядерну зброю у Білорусі.

Своєю чергою на заяви РФ про розміщення ядерної зброї у Білорусі відреагували у Пентагоні та в українського президента Володимира Зеленського.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.