ua en ru

Білий дім проти пакету фінансування лише Ізраїлю без допомоги України і Тайваню

Білий дім проти пакету фінансування лише Ізраїлю без допомоги України і Тайваню Фото: координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Джон Кірбі (Getty Images)

Білий дім виступатиме проти законопроекту про фінансування безпеки Ізраїлю, якщо до нього не внесуть прохання президента Джо Байдена про спільну допомогу Тайваню й Україні.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг у Білому домі.

Він розкритикував план спікера Палати представників Майка Джонсона представити окремий законопроект про фінансування Ізраїлю після атак з боку Ірану на вихідних та підкреслив, що він не отримає підтримки президента Байдена.

"Ми будемо проти окремого законопроекту, який буде спрямований лише на Ізраїль", - сказав Кірбі.

Ці коментарі дають чіткий сигнал демократам у Конгресі, що вони повинні голосувати проти такого законопроекту, якщо він буде винесений на розгляд. Демократична партія вже закликала Джонсона винести на розгляд Сенату інший законопроект, що вміщує всі додаткові вимоги президента Байдена стосовно національної безпеки.

Коментар Кірбі з'явився за кілька хвилин після того, як Байден у понеділок підтвердив прихильність своєї адміністрації до Ізраїлю після зриву атаки Ірану на країну минулих вихідних.