ua en ru

Вибух в Фастові: всі подробиці

Вибух в Фастові: всі подробиці Фото: Через вибух у Фастові обвалилася частина будинку (ДСНС)

Попередня причина вибуху - витік побутового газу

У п'ятницю вранці, 14 грудня, у місті Фастів Київської області прогримів вибух в п'ятиповерховому житловому будинку. За попередніми даними, причиною вибуху став витік побутового газу. Повідомляється про одного постраждалого чоловікова - він випав з 5 поверху і травмував ногу. Інформації про загиблих немає. В результаті вибуху в Фастові пошкоджено 27 квартир, в яких проживали 63 людини. Мешканців зруйнованих квартир розмістили для тимчасового проживання у двох лікарнях та ліцеї.

Всі подробиці вибуху у Фастові - в матеріалі РБК-Україна.

Вибух у Фастові зруйнував три поверхи будинку

Вибух у житловому будинку в Фастові стався о 09:20 по вулиці Садова, 10. Попередньою причиною ЧП став витік побутового газу в одній з квартир на четвертому поверсі.

В результаті вибуху в Фастові пошкоджено 27 квартир, в яких проживали 63 людини. Після інциденту близько 70 мешканців будинку були евакуйовані. Зараз у двох лікарнях і в ліцеї підготовлено 100 місць для тимчасового проживання відселених мешканців будинку, розгорнуто пункт обігріву.

Напівзруйнований будинок повністю відключений від електро-, газо - і теплопостачання.

Рятувальники проводять розбір завалів. До проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 180 чол. і 38 од. техніки. Також від ГСЧС - 77 чол. і 20 од. техніки, в тому числі кінолог з собакою.

На місці ЧП знаходиться головний лікар Фастівського ЦРЛ Андрій Герцун, працюють медики, рятувальники, наряди поліції, фахівці-вибухотехніки. Також очікується приїзд губернатора Київської області Олександра Терещука і його заступника.

Що відомо про постраждалих в Фастові

При вибуху в Фастові постраждав один чоловік. Як уточнили в ДСНС, він випав з 5-го поверху будинку, в результаті чого отримав травму ноги.

За словами прес-секретаря ДСНС у Київській області Вікторії Рубан, інформації про загиблих немає.

Рятувальники проводять розбір завалів.

Із житлового будинку в Фастові евакуювали 10 осіб. Їм облаштували місця в місцевій лікарні (по вулиці Київська, 57).

Міськрада закликає мешканців Фастова допомогти постраждалим засобами особистої гігієни та продуктами харчування.

"Задіяна рятувальна техніка не тільки Фастова, але й Гребінки, Борової, Василькова, Білої Церкви. Працюють дві одиниці техніки РЕЗ, 4 одиниці техніки газової служби, швидка допомога. Поліція забезпечує охорону громадського порядку від можливих проявів мародерства", - повідомляють в ДСНС.

"Стіни ходором ходили"

Мешканці Фастова в соцмережах повідомляють, що вибух у Фастові був такої сили, що його наслідки відчувалися і в інших будинках. За даними деяких користувачів, вибухнув газовий котел.

Крім того, в мережі пишуть, що в будинку нібито знаходився магазин з електротоварами.

Вибух в Фастові: всі подробиці