ua en ru

ЦВК зобов'язали провести повторне жеребкування партій

ЦВК зобов'язали провести повторне жеребкування партій Фото: Тетяна Сліпачук (Віталій Носач, РБК-Україна)

Суд призначив нове жеребкування для партій

Центральну виборчу комісію (ЦВК) зобов'язали провести повторне жеребкування партій перед виборами у Верховну раду. Про це на засіданні ЦВК повідомила її голова Тетяна Сліпачук, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, відповідне рішення виніс Шостий апеляційний адміністративний суд.

"Щойно надійшла інформація, що Шостий апеляційний суд прийняв рішення про нове жеребкування. На сьогоднішній день фактично вибірку на 5 млн 200 бюлетенів", - заявила Сліпачук.

Також Сліпачук заявила, що Центрвиборчком буде оскаржувати дане рішення.

"Мені зараз складно прокоментувати всі юридичні аспекти згаданого рішення, але я вас повідомляю, що якщо це акція, яка спрямована на зрив виборів, всі офіційні дії будуть заздалегідь вам озвучені ... ЦВК буде оскаржувати це рішення й відстоювати право громадян провести вибори", - зазначила голова ЦВК.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька заявила, що кандидати в народні депутати мають право відмовитися від участі у виборах до 8 липня.

Раніше заступник голови ЦВК Євген Радченко запевнив, що Центрвиборчком і надалі буде скасовувати реєстрацію кандидатів, якщо виявить порушення умов реєстрації на виборах у ВР.