ua en ru

Підтримка України з боку партнерів приведе до зниження напруги біля кордонів, - Єрмак

Підтримка України з боку партнерів приведе до зниження напруги біля кордонів, - Єрмак Фото: Андрій Єрмак (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Безпрецедентна підтримка і позиція, яку сьогодні демонструють всі партнери України, є абсолютно чітким сигналом, який приведе до зниження напруги навколо українських кордонів.

"Що стосується ситуації навколо кордонів, концентрації російських військових, російських збройних сил, то безумовно сьогодні ми чуємо підтримку всіх наших партнерів і абсолютно безкомпромісний сигнал до Російської Федерації щодо відводу військових угруповань. І це є принциповим питанням і для Франції, і для Німеччини. І ми сьогодні ще раз це почули від лідерів цих країн", - сказав Андрій Єрмак.

На його думку, дуже важливо, що саме в цей період, коли у Франції запроваджено жорсткий локдаун, президент України Володимир Зеленський і команда працює у Парижі.

"Навіть цей факт є свідченням підтримки з боку Франції", - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо переговорного процесу Андрій Єрмак сказав, що звучала спільна позиція Франції, Німеччини та України щодо продовження переговорів в "нормандському" форматі.

"Відеоконференція політичних радників лідерів держав відбудеться вже цього понеділка, 19 квітня. І в нас є спільна позиція, яку ми будемо відстоювати", - резюмував Єрмак.