ua en ru

Партія "Слуга народу": результати на парламентських виборах 2019

Партія "Слуга народу": результати на парламентських виборах 2019 Колаж РБК-Україна

Передвиборний рейтинг партії "Слуга народу", дані соцопитувань, історія і діяльність політсили

Партія "Слуга народу" є лідером рейтингів на майбутніх виборах до Верховної ради 2019. Актуальні результати соцопитувань, історія створення, діяльність партії - в матеріалі РБК-Україна.

Екзит-поли виборів в раду 2019

За результатами першого екзит-полу на виборах в Раду 2019, партія "Слуга народу" набирає більшість - 43,9% голосів виборців. З таким результатом партія займе 127 місць в парламенті.

Разом зі "Слугою народу" також проходять:

"Опозиційна платформа - За життя" - 11,5

"Європейська солідарність" - 8,9

"Батьківщина" - 7,6

"Голос" - 6,3

Партія "Слуга народу": результати на парламентських виборах 2019

Список партії "Слуга народу"

Партія "Слуга народу" в ході з'їзду 9 червня в Києві представила кандидатів від партії на позачергових парламентських виборах. Перша двадцятка списку виглядає таким чином.

  1. Глава партії Дмитро Разумков.
  2. Представник президента в ВР Руслан Стефанчук.
  3. Юрист Ірина Венедиктова.
  4. Підприємець, засновник волонтерської організації "Народний проект" Давид Арахамія.
  5. Експерт з питань антикорупційної політики Галина Янченко.
  6. Керівник digital-напрямку партії Михайло Федоров.
  7. Керівник передвиборного штабу партії Олександр Корнієнко.
  8. Експерт з податкового законодавства Анастасія Красносільська.
  9. Гендіректро телеканалу "1 + 1" Олександр Ткаченко.
  10. Спортсмет Жан Беленюк.
  11. Експерт з питань освіти Сергій Бабак.
  12. Економіст Владислав Криклій.
  13. Експерт в галузі будівництва Олена Шуляк.
  14. Правозахисник Дмитро Наталуха.
  15. Кінопродюсер Єськов Єлизавета.
  16. Експерт у сфері паливно-енергетичного комплексу Олексій Оржель.
  17. Експерт з питань енергетики Андрій Герус.
  18. Експерт в галузі медицини, лікар Михайло Радуцький.
  19. Експерт з питань правоохоронної і судової систем Денис Монастирський.
  20. Експерт з питань оподаткування, публічних фінансів, банківського права Данило Гетманцев.

Всього в списку партії "Слуга народу" 201 кандидат. Як відомо, "Слуга народу" набирала кандидатів через інтернет. Для підбору кандидатів був створений сайт, де всі бажаючі могли залишити заявки. Після цього, заявки проходили перевірку в HR-агентствах.

Рейтинг партії "Слуга народу" на парламентських виборах 2019

Соцопитування 13-17 липня

Згідно з опитуванням, який група "Рейтинг" проводила 13-17 липня, "Слугу народу" готові підтримати 49,5% виборців, які мають намір проголосувати 21 липня і визначилися з вибором. Також, за даними "Рейтингу", в раду проходять ще 4 політсили - "Опозиційна платформа За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос".

Партія "Слуга народу": результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 6-10 липня

Дослідження було проведено групою "Рейтинг" у період 6-10 липня 2019 року. За результатами, партія "Слуга народу" має 47% підтримки опитаних (серед тих, хто визначився і точно йде на вибори) і займає лідируючу позицію в рейтингу партій. Рівень підтримки даної політсили значно виріс, в порівнянні з результатами опитування "Рейтинг" від 29 червня-3 липня, - "Слугу народу" на майбутніх виборах готові підтримати на 4,7% більше українців.

Також в першій п'ятірці "Опозиційна платформа - За життя" (11,6%), "Європейська солідарність" (8,2%), "Голос" (6,6%), "Батьківщина" (6,4%).

Соцопитування 25 червня-7 липня

КМІС оприлюднив дані соціологічного дослідження, проведеного з 25 червня по 7 липня. Перше місце на майбутніх виборах в Раду прогнозують "Слузі народу". За партію готові голосувати 48,5% опитаних. Прохідний бар'єр до парламенту також можуть подолати "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина".

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Соцопитування 28 червня-4 липня

За результатами опитування Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і Центру "Соціальний моніторинг" за 28 червня - 4 липня лідерство зберігає "Слуга народу". Перша п'ятірка партій на майбутніх виборах може отримати такі показники підтримки виборців: "Слуга народу" (41,6%), "Опозиційна платформа - За життя" (13,7%), "Європейська солідарність" (8,5%), "Батьківщина"(7,7%), "Голос"(7,5%).

Соцопитування 29 червня-3 липня

Соціологічна група "Рейтинг" опублікувала результати опитування серед 2,5 тис. українців, проведеного в період з 29 червня по 3 липня в усіх регіонах країни. Згідно з отриманими даними, перше місце в передвиборчому рейтингу залишається у партії "Суга народу". За неї готові голосувати 42,3% респондентів. 5% прохідний бар'єр також можуть подолати "Опозиційна платформа - За життя" (13,4%), "Європейська солідарність" (8,3%), "Голос" (7,2%), "Батьківщина" (7,2% ).

Соцопитування 13-23 червня

В опитуванні групи "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI) партія "Слуга народу" отримала 50% підтримки респондентів (серед тих, хто піде на вибори і визначився, за кого голосувати). Друге місце в рейтингу у "Опозиційної платформи - За життя", також в Раду можуть пройти партії "Голос", "Європейська солідарність", "Батьківщина".

Социологи обнародовали еще один рейтинг партий перед выборами

Соцопитування 13-21 червня

З 13 по 21 червня Український національний соцдосліджень ім.Якіменко і центр "Соціальний моніторинг" проводили опитування. За їх даними, "Слуга народу" зберігає лідерство в рейтингу електоральних симпатій українців. За партію планують проголосувати 45,3% опитаних громадян. В першу п'ятірку разом зі "Слугою народу" як і раніше входять "Опозиційна платформа За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і "Голос".

Соцопитування 8-12 червня

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", партія "Слуга народу" лідирує в рейтингу політичних партій перед виборами. Так, за політсилу готові проголосувати 47,1% респондентів. Крім "Слуги народу" в парламент можуть пройти "Опозиційна платформа - За життя" (11,1%), "Голос" (8,1%), "Батьківщина" (7,3%) і "Європейська солідарність" (5% ).

Соцопитування 29 травня-6 червня

Партія "Слуга народу" є лідером передвиборного рейтингу. Зокрема, за даними спільного опитування Центру "Социс" і Комітету виборців України, за партію Володимира Зеленського мають намір проголосувати 51,3% виборців.

Партія "Слуга народу": результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 26 травня -7 червня

За даний опитування КМІС, за партію "Слуга народу" на виборах планують голосувати 48,5% респондентів. Таким чином, політсила є лідером рейтингу партій перед виборами. П'ятивідсотковий бар'єр також зможуть подолати "Опозиційна платформа - За життя" (11,8%), "Європейська солідарність" (8,1%), "Батьківщина" (7,8%), "Голос" (5,6%.).

Партія "Слуга народу": результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 29 травня-3 червня

Партія "Слуга народу" є лідером в рейтингу партій перед виборами. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг". Так, за політсилу готові проголосувати 48,2% респондентів. У п'ятірці лідерів, що долають п'ятивідсотковий бар'єр, також партія "Опозиційна платформа" (10,5%), "Європейська солідарність" (7,8%), "Батьківщина" (6,9%) і "Голос" (5,6% ).

Партія "Слуга народу": результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 16-21 травня

За даними Соціологічної групи "Рейтинг", 43,8% українців серед тих, хто точно піде на вибори і вже визначився, готові підтримати партію "Слуга народу". Серед усіх опитаних респондентів за неї готові голосувати 33,3%.

Таким чином, "Слуга народу" займає лідируючу позицію в передвиборчому рейтингу з великим відривом від найближчого опонента (друге місце у "Опозиційної платформи - За життя" з 10,5%).

Рейтинг партії "Слуга народу"

Рейтинг партії "Слуга народу" (фото: ratinggroup.ua)

Варто відзначити, що "Слуга народу" займає перше місце у всіх макрорегіонах. Найбільший відсоток підтримки партія має в південних областях країни (45%) і на сході (33%). Але також на заході та в центрі за неї готові голосувати 29% і 28% опитаних.

Історія створення і лідери партії

Політична сила була офіційно зареєстрована 13 квітня 2016 року під назвою "Партія рішучих змін", очолював її Євген Юрдига (випускник КПІ, глава студентської ради студмістечка інституту).

2 грудня 2017 року партія змінила назву на співзвучну українському комедійному серіалу - "Слуга народу", а її головою став Іван Генадійович Баканов - юрист, керівник студії "Квартал 95" з 2013 року.

26 грудня 2018 року в інтерв'ю Дмитру Гордону Володимир Зеленський підтвердив зв'язок з партією "Слуга народу". Шоумен повідомив, що йде в політику, а партія братиме участь у майбутніх парламентських виборах.

Володимир ЗеленськийВолодимир Зеленський (фото: РБК-Україна)

На президентських виборах 2019 "Слуга народу" висунула своїм кандидатом Володимира Зеленського. Баканов очолив його передвиборний штаб.

Після перемоги Зеленського, Іван Баканов був призначений першим заступником голови СБУ і начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Перед достроковими виборами до Верховної Ради IX скликання партія "Слуга народу" провела з'їзд, на якому було прийнято рішення про те, що політсилу очолить Дмитро Разумков.

Разумков - політтехнолог, консультант Зеленського під час президентської кампанії. З 2006-го по 2010-й був членом "Партії регіонів". У 2010-2014 році працював з Сергієм Тігіпком.

Дмитрий РазумковДмитро Разумков (фото: УНІАН)

В основі ідеології партії - лібертаріанство. Діяльність партії пов'язана з побудовою ліберальної моделі економіки, ліберальної моделі відносин з відповідними національними особливостями.

Про місію політсили "Слуга народу" розповів представник президента в ВР і ідеолог партії Руслан Стефанчук. "Основна місія - зламати систему і запропонувати нову модель економіки, де держава стає сервісом, пропонує іншу якість наданих послуг, запускає приватні ініціативи в усі сфери, де існує судовий захист будь-якої ініціативи, куди прийде інвестор і отримає гарантії", - заявив Стефанчук.