ua en ru

Коронавірус в Україні і світі: що відомо на 27 березня

Коронавірус в Україні і світі: що відомо на 27 березня Ілюстративне фото (УНІАН)

Коронавірусом в Україні інфіковано понад 200 осіб

Коронавірус в Україні та світі продовжує поширюватися. Кількість хворих COVID-19 у світі перевищила півмільйона. У регіонах нашої країни посилюється карантин, а Кабмін створює антикризовий штаб і пом'якшує вимоги по обмеженню пасажирів у громадському транспорті. Детально про те, як змінюється ситуація з пандемією коронавірусу в Україні і у світі 27 березня - в матеріалі РБК-Україна.

Важливо:

  • кількість хворих коронавірусом в Україні за даними МОЗ збільшилася до 310;
  • на цей момент підтверджені 5 летальних випадків, четверо одужали;
  • влада країни закриває кордони для всіх;
  • в Україні створено антикризовий штаб;
  • в областях почали перекривати транспортне сполучення;
  • десятки тисяч українців чекають повернення на батьківщину;
  • у світі повідомили про другу хвилю пандемії;

В Україні зафіксовано вже 310 хворих на коронавірус

Станом на 23:00 27 березня в Україні 310 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу виявлено 92 нові випадки.

У Конотопі закрили відділення лікарні, де померла заражена

Головний санітарний лікар Сумської області ухвалив рішення про закриття відділення Конотопської центральної районної лікарні, де померла хвора на коронавірус жителька району.

Наразі було встановлено коло медпрацівників, які могли контактувати з померлою жінкою. У відділенні проведуть дезінфекцію. Інші відділення лікарні працюють у штатному режимі.

У Хмельницькому підтвердили перший випадок

Сьогодні у Хмельницькому вперше підтвердили зараження коронавірусом. Раніше у даного пацієнта експрес-тест на коронавірус показав негативний результат. Зараз хворий перебуває у стабільному стані, середньої тяжкості.

У Тернопільській області заразилися 18 медиків

У Тернопільській області серед всіх заражених коронавірусом 18 медичних працівників. Вважається, що спалах почався з однієї з лікарів, яка була хвора на грип групи A та коронавірус. Наразі у області на зараження коронавірусом перевірили 153 медиків.

В Італії за добу вмерло майже 1 тис. осіб

Жертвами коронавірусу за останні 24 години стало 969 італійців, що є найбільшою кількістю за весь час епідемії. Всього в країні померло 9134 людини від COVID-19. Загальна кількість хворих на цей момент складає 80,5 тис. Італія займає третє місце за темпами поширення інфекції у світі після США і Китаю.

Поїзд для евакуації українців відправився в Москву

З центрального залізничного вокзалу Києва о 18:36 відправився поїзд до Москви. 29 березня він повернеться з українськими громадянами, які евакуюються з Росії. Попри набуття чинності розпорядження про закриття кордону з 27 березня, пасажирів пропустять на територію країни.

Ще до відправлення поїзда біля будівлі вокзалу утворилася черга з росіян, які вирішили виїхати з України.

В'їзд в Донецьку та Луганську область закривається

З 28 березня буде повністю обмежено в'їзд в Донецьку та Луганську область з інших регіонів країни.

Для боротьби з поширенням коронавірусу вводиться заборона на перетин лінії проведення операції Об'єднаних сил з боку Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей. За винятком громадян і транспортних засобів, що забезпечують життєдіяльність регіону.

На кордоні з Польщею утворилися черги

Понад 7,5 тис. українців оформили пропуск на перетин кордону пішки, станом на полудень 27 березня. На пунктах виїзду з Польщі утворилися багатотисячні черги в останній день перед повним закриттям українського кордону через спалах коронавірусу.

Зокрема, понад 2 тис. осіб зібралося на пункті пропуску "Краковець", 1,2 тис. - на пункті "Ягодин", 500 осіб - у пункті "Рава-Руська".

Коронавірус виявили у глави Нацполіціі Києва

Діагноз Covid-19 сьогодні підтвердився у начальника поліції столиці Андрія Крищенка. Його стан оцінюється як задовільний. Крищенко продовжує виконувати свої обов'язки віддалено.

Також коронавірус був виявлений у трьох співробітників Нацполіціі і одного курсанта.

В Іспанії хворіють 9,5 тис. медиків

Іспанія залишається однією з лідируючих країн за кількістю хворих і жертв Covid-19. На 27 березня захворіло понад 64 тис. жителів Іспанії, з них 9444 - медпрацівники. Дана цифра є дуже високою у порівнянні з іншими країнами.

Британський прем'єр заразився коронавірусом

Борис Джонсон повідомив, що у нього підтвердився тест на коронавірус, і зараз він знаходиться на самоізоляції. Політик звернувся до лікарів після появи симптомів захворювання.

При цьому Джонсон заявив, що продовжить спілкуватися з урядом країни через відеоконференцію.

COVID-19 в Києві виявили у 55 осіб

Кількість хворих на коронавірус у столиці продовжує зростати. Станом на 27 березня, підтверджено ще 8 випадків інфікування. Захворіли 4 жінки у віці від 31 до 59 років і 4 чоловіки у віці від 43 до 59 років.

Частину продуктових ринків можуть відкрити під час карантину

У Штабі з ліквідації НС розглянуть можливість відкриття продуктових ринків. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що частина ринків зможе працювати, в разі дотримання всіх санітарних і протиепідемічних правил безпеки.

Однак через велике скупчення людей в таких торгових точках, більшість з них все ж буде закрита під час карантину.

МЗС повідомив про смерть четвертої українки за кордоном

За кордоном зафіксована смерть четвертої громадянки України через коронавірус. Втім, міністерство не уточнює, в якій країні померла українка.

МОЗ підтвердив 4 випадки виздоровлення від коронавірусу в Україні

У МОЗ повідомили, що у Чернівецькій області виздоровіли три дорослих та одна дитина. Також очікується вже 5-й на виписку.

МОЗ повідомив про 218 заражених Covid-19 в Україні

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу повідомив, що станом на ранок 27 березня в Україні зафіксовано 218 випадків зараження коронавірусом. За минулу добу інфікувалися 62 українці.

У Рівненській області зафіксовані 9 випадків зараження коронавірусом

У Рівненській області підтвердили дев'ять випадків захворювання на новий коронавірус. МОЗ раніше не повідомляв про заражених коронавірусом у Рівненській області, тому це перші випадки зараження Covid-19 у цій області.

Нові випадки коронавірусу в Україні

Нові випадки інфікування виявлено у Київській, Волинській, Одеській, Луганській, Чернівецькій, Житомирській, Тернопільській та Запорізькій областях Перші хворі з'явилися у Вінницькій, Чернігівській і Закарпатській областях. У Чернівецькій області влада повідомили про одужання ще 3 осіб.

У Харківській області поліція розшукувала 10 осіб, які контактували з хворими і порушили умови самоізоляції. Станом на вечір 26 березня вдалося розшукати 9 з 10.

За даними Міноборони, 145 військових знаходяться на карантині через підозри на коронавірус.

У Києві стрімко зростає кількість заражених. У даний момент інфіковані 47 осіб. Мер столиці Віталій Кличко заявив, що деякі приватні клініки не інформують МОЗ про виявлених хворих. Влада Києва зажадали від поліції посилити контроль у цьому напрямку.

Одразу кілька лікарів заразилися коронавірусом в Тернопільській області. Як повідомляє облдержадміністрації, відомо про двох інфікованих сімейних лікарів, працівника первинної медико-санітарної допомоги та невролога лікарні Монастириського району. По регіону ухвалено рішення, після роботи з інфікованими направляти лікарів на 14-денний карантин.

Як Україна бореться з пандемією COVID-19

Влада Закарпатської області перекривають половину доріг, які сполучають регіон з іншою країною.

У Сумах на в'їзді в місто встановлюються контрольно-пропускні пункти.

Президент Зеленський нагадав, що 27 березня влади закривають кордону, в тому числі і для українців. Крім того, він повідомив, що в Україну з Південної Кореї повинні доставити 100 тисяч тест-систем для полімеразної ланцюгової реакції для виявлення інфекції.

За кордоном залишаються 20 тисяч українців, які поінформували консульства про бажання повернутися на батьківщину.

"Тепер логістика їх повернення буде істотно утруднена. Причина не тільки в закриття кордону... З 27 березня авіасполучення згортають і інші країни", - сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр пообіцяв жорсткий контроль для українців, що повернулися. При цьому перед перетином кордону більшість приймає жарознижувальні препарати і прикордонники не можуть виявити всіх хворих. У березні повернулися на батьківщину 200 тисяч.

В цей час за кордоном хворіють на коронавірус 20 українців, на карантині знаходяться 160.

6 наших співгромадян вилікувались і повернулися до нормального життя.

В Україні створений антикризовий штаб по боротьбі з коронавірусом. Його очолив прем'єр Дмитро Шмигаль. Рішення було ухвалене Кабміном спільно з головами фракцій парламенту.

Уряд скасував вимогу про 10 пасажирів у трамваї, тролейбусі та автобусі. Зараз вже допускається таке число людей, що одночасно не перевищує половини сидячих місць у транспорті.

Друга хвиля пандемії в світі

Японські лікарі заявили про другу хвилю пандемії. У країні за добу зафіксовано 45 випадків смерті та 1314 нових заражень. Прем'єр країни Сіндзо Абе заявив про можливе надзвичайний стан.

Число померлих від коронавірусу в США збільшилася вдвічі і перевищило одну тисячу осіб. У зв'язку зі стрімким поширенням хвороби по країні Верхня палата Конгресу США виділила 2 трильйони доларів на усунення економічних наслідків пандемії. 500 млрд доларів дадуть на позики компаніям, які зіткнулися з труднощами, 350 млрд доларів виділяється на кредити для малого бізнесу, 500 млрд доларів на прямі виплати сім'ям та допомоги по безробіттю.

Кількість безробітних збільшилася в країні за тиждень на рекордні 3,29 млн осіб.

Вісім європейських мобільних операторів нададуть Європейській комісії геолокаційні дані користувачів. Як заявив єврокомісар Тьоери Бретон, влада буде використовувати тільки анонімні дані і по закінчення пандемії вони будуть видалені.

Число летальних випадків пандемії коронавірусу в Італії досягло 8165. Серед інфікованих 10 361 людина повністю одужали, у реанімації нині перебувають 3612 хворих.

В Іспанії заявили, що придбані китайські експрес-тести на коронавірус не працюють. Як стверджують мікробіологи, в тестах компані Bioeasy чутливість - 30%, коли повинна бути вище 80%.