ua en ru

Коронавірус в Україні і світі: головні новини 19 березня

Коронавірус в Україні і світі: головні новини 19 березня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Коронавірус в Україні був виявлений у 2 осіб, серед яких нардеп Сергій Шахов

Україна і світ продовжують боротися з поширенням коронавируса. На даний момент у нашій країні діє ряд обмежень на пересування між містами і всередині міст, закриті всі розважальні заклади і заклади громадського харчування, а влада закликає всіх по можливості самоізолюватися будинку. По Україні фіксуються нові підозри на інфікування COVID-19. Детальніше про те, що відбувається в Україні і світі 19 березня - в матеріалі РБК-Україна.

Важливо знати:

  • в Україні виявлено 26 випадків інфікування коронавірусом;
  • метро у Києві може відновити роботу в обмеженому режимі;
  • у Київській області введено режим надзвичайної ситуації;
  • військкомати припинили призов в армію;
  • доплати в розмірі 1 тис. гривень пенсіонерам, які отримують менше 5 тис. гривень, почнуться з 1 квітня.

П'ять нових випадків коронавируса

У Чернівцях підтвердилося ще п'ять випадків інфікування коронавірусів. Як повідомляє МОЗ, вони все ізольовані, їх стан стабільний.

Таким чином, на даний момент в Україні зафіксовано 26 підтверджених випадків.

Карантин може бути продовжено

За словами головного санлікаря Віктора Ляшко, карантин в Україні після 3 квітня може бути продовжений. Відповідне рішення буде залежати від ступеня поширення коронавируса по країні і статистики захворюваності.

Більш жорсткі заходи для порушників карантину

За словами глави патрульної поліції України Олексія Білошицький, з завтрашнього дня в Україні почнуть діяти більш жорсткі заходи для порушників карантину. Йдеться про транспортні перевезення.

Третя смерть від коронавируса в Україні

В Івано-Франківській області від коронавируса померла жінка. Це третій випадок випадок в Україні.

У МОЗ повідомили про те, що жінка 56-річна займалася самолікуванням і звернулася до лікарів пізно, вже в критичному стані. Вона померла через добу після госпіталізації, так і не продовжували результату на COVID-19.

Перший випадок в Івано-Франківській області. Число по Україні зросло до 21

В Україні зросла кількість випадків зараження коронавірусів до 21. За сьогодні було визначено 5 нових випадків:

  • Житомир - 1
  • Київ - 1
  • Дніпропетровська область - 2
  • Івано-Франнковская область - 1

Перші випадки коронавируса в Дніпропетровській області

У Дніпропетровській області подвердить два перші випадки зараження коронавірусів. Як повідомили в ОДА, пацієнти з позитивний тестом на COVID-19 недавно були за кордоном.

Смертність в Італії перевищила смертність в Китаї

Показник смертності в Італії в 8 разів вище, ніж був у китайському місті Ухань. Так, в Італії цей показник становить 8,3%, тоді як в Китаї він був на рівні 1,4%. При цьому в Італії вдвічі менше випадків зараження, ніж в Китаї.

Подробиці про третього інфікованого в Києві

Віталій Кличко розповів подробиці про третього інфікованого коронавірусом в Києві. Це чоловік 50 років, який нещодавно був в Швейцарії. Він робив тест на COVID-19 в приватній клініці, яка не повідомила про позитивний результат пацієнта в МОЗ. Зараз чоловік лікується вдома, в самоізоляції.

В Ужгороді зупиняють роботу громадського транспорту

Для недопущення поширення коронавируса в Ужгороді вирішили зупинити роботу громадського транспорту. Місцева влада рекомендують підприємствам і організаціям організувати підвезення свої співробітників. Крім того, з сьогоднішнього для поліцейські за допомогою гучномовців інформуватимуть громадян про карантин та потенційною загрозою розповсюдження COVID-19.

Шахов записав відеозвернення

Нардеп Сергій Шахов, у якого раніше підтвердили коронавірус, записав відеозвернення.

"Хочу повідомити, що три дні, які я був в Європі, в Швейцарії. Це з 7-го по 10-е березня. Це не дає тієї можливості. Я не знаю. Невже цей вірус може так мутувати за три дні? Спочатку кажуть 14 днів інкубаційний період, а тепер все вирішилося за 3 дні. Звичайно ж це не так. Заразився я в Україні, я в цьому не сумніваюся ", - заявив Шахов

"Я попросив лікарів взяти аналізи тесту у дітвори, у подружжя, також у сестри. Сьогодні повідомили, що у подружжя також підтверджено тест на коронавірус. Дружина почувається нормально, теж в ізоляції. Може тому що організм молодої, може тому що легка форма коронавируса ", - додав він.

Новий випадок коронавируса в Києві

У МОЗ підтвердили ще один випадок зараження коронавірусів, другий за сьогодні. Інфікування COVID-19 підтвердили в Києві.

Коронавірус в Житомирі

Як повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин, в місті зафіксовано перший випадок коронавируса. Тест показав позитивний результат у 56-річного жителя міста, який нещодавно повернувся з Австрії.

Також мер повідомив про те, що всіх жителів Житомира, які повертатимуться з-за кордону а рамках евакуації, обов'язково перевірятимуть на коронавірус.

Нові підозри на коронавірус в Чернівцях та Харкові

У Чернівецькій області на коротавірус перевіряють тести 28 осіб. Також повідомляється, що мама і двоє дітей, у які раніше виявили COVID-19 почуваються задовільно.

Крім того, 22 людини з підозрою на коронавірус ізольовані в Харкові.

Новий алгоритм дій

На випадок поширення коронавіруса МОЗ розробило новий алгоритм дій на базі Італії. За словами головного санлікаря Віктора Ляшко, в разі легких форм захворювання лікарі будуть пропонувати допомогу амбулаторно при домашній самоізоляції. Госпіталізувати будуть тих, у кого хвороба буде протікати важко.

Він також розповів, що за другим сценарієм в інфекційні перепрофілюватимуться терапевтичні відділення. А за третім (в разі надзвичайного стану) - будуть залучатися приватні заклади.

Подробиці про другий випадок в Київській області

У Київській ОДА розповіли подробиці про другий випадок зараження коронавіррусом в області. Це жінка - член сім'ї народного депутата Сергія Шахова. На даний момент лікарі оцінюють стан обох інфікованих як середньої тяжкості.

Кличко розповів про ситуацію в Києві і можливе відкриття метро

Віталій Кличко повідомив про те, що метро в Києві не будуть відкривати. Метрополітен буде закритий до 3 квітня.

Також мер Києва розповів про те, що за минулий тиждень столичним жителям було проведено 230 експрес тестів. За його словами, ще 10 експрес лабораторій Київ придбав і очікує протягом двох наступних тижнів.

"Суворі обмежувальні заходи вже ввели багато країн світу. Я закликаю вас по можливості максимально залишатися вдома", - сказав він.

Кличко також заявив, що буде організовано підвезення на роботу людей, які займаються забезпеченням процесів життєдіяльності (лікарі, правоохоронці і т д).

Також він розповів, що в Києві більше 600 тис. людей старше 60 років. Це найбільш вразлива до Коронавіруси категорія людей.

"Ми зараз організували доставку продуктів для них. Сьогодні більше 12 тис. одиноких киян потребують такої допомоги", - заявив Кличко.

Підозра в Харкові не підтвердилася

У Харкові було зафіксовано підозру на коронавірус. За інформацією МОЗ, випадок не підтвердився.

Бригаду швидкої відправили на карантин

У Херсоні бригаду швидкої допомоги відправили на крантін на 14 днів через підозри на коронавірус. Повідомляється, що в швидку надійшов виклик від сім'ї зі скаргами на температуру. Але так як вони не уточнили, що були до цього за кордоном, бригада виїхала без засобів захисту.

У Києві люди штурмом намагалися потрапити в автобус

У Києві на Чернігівській вранці люди штурмом намагалися потрапити в автобус, в який поліція не пускає більше 10 чоловік. Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, люди вийшли на дорогу, перегородивши догору автобусу, і почали заходити всередину.

Крім того, через закриття метро і обгарніченія роботи громадського транспорту, в Києві на зупинках утворюються величезні черги.

Нові випадки зараження і підозри на коронавірус в Україні

В Україні продовжують фіксувати випадки зараження і підозри на зараження коронавірусом. За останніми даними МОЗ, наявність вірусу підтверджено у 16 осіб. Вчора ввечері стало відомо про двох нових випадках - в Київській та Донецькій областях.

Вінницька область. Зафіксовано 4 випадки підозри на коронавірус. Пацієнти раніше прибули з країн з епідемією COVID-19. На даний момент вони знаходяться в боксованных палатах під наглядом, їх стан задовільний.

Львів. Перевіряється 24 підозри на COVID-19. Всі пацієнти - молоді люди, які раніше перебували за кордоном і мають симптоми захворювання. Їх аналізи направлені до Києва.

Київ. З підозрою на коронавірус госпіталізований військовий пенсіонер. За його словами, нещодавно він контактував зі своїм другом, у якого були ознаки ГРВІ, і діти якого нещодавно повернулися з-за кордону.

Івано-Франківська область. Перевіряють на наявність COVID-19 9 осіб. Одна з пацієнток померла від ускладнень грипу. Її аналіз також відправили на перевірку.

Чернігівська область. Перше в області підозра на коронавірус. Жінка, у якої є симптоми захворювання, була доставлена в Ніжинську міську лікарню. Нещодавно вона повернулася з Італії.

В Київській області введена надзвичайна ситуація - що це значить

Вчора в Київської області був введений режим надзвичайної ситуації. Однак на життя звичайних громадян це ніяк не вплине. Якихось обмежень прав і свобод людини надзвичайна ситуація не несе. Цей режим має значення для органів державної влади. Вони повинні будуть регулярно сповіщати громадян про ситуацію, займатися локалізацією проблеми, допомагати постраждалим, а при необхідності - організовувати евакуацію жителів і т. д.

Є істотні відмінності між надзвичайною ситуацією і надзвичайним положенням. Друге вводиться тільки за указом президента, який має підтримати Верховна рада.

Коронавірус в Україні і світі: головні новини 19 березня

Коронавірус у нардепа

Вчора стало відомо про те, що одним з 14 інфікованих українців є народний депутат Сергій Шахов. Цю інформацію підтвердили в Міністерстві і в Апараті Верховної Ради. Також увечері про це у своєму відеозверненні говорив Володимир Зеленський.

Президент повідомив про те, що під час позачергового засідання Ради 17 березня картка Шахова була зареєстрована в залі парламенту, однак його самого в цей день там не було. За словами Зеленського, встановлений повний список всіх контактуючих з ним осіб. Всі вони пройдуть швидкий тест на коронавірус.

Сам нардеп також підтвердив наявність у нього захворювання і повідомив про те, що знаходиться вдома в самоізоляції.

Крім того, за інформацією РБК-Україна, тест на COVID-19 пройде спікер парламенту Дмитро Разумков. Разом з тим, джерело повідомляє, що голова ВР почувається добре і симптомів захворювання у нього немає.

Коронавірус в світі

Кількість випадків захворювання коронавірусом у світі продовжує зростати. На даний момент ця цифра перевищує 214 тис. чоловік.

Учора в Італії було зафіксовано 475 смертей від COVID-19 за добу. Всього за час епідемії в країні померло 2978 осіб. У той же час, глава департаменту цивільної оборони Анджело Бореллі повідомив про те, що зросла кількість тих, хто видужав.

В'їзд для іноземців, включно з тими, у кого була можливість самоізолюватися по прибуттю на 2 тижні, закрив Ізраїль.

Хорватія посилила карантин у країні - закриваються всі розважальні центри, бари і ресторани, закриваються школи. В країні будуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки та АЗС.

На Кубі зафіксований перший смерті від коронавирусной інфекції - помер 61-річний турист з Італії.

Німеччина на час епідемії призупиняє прийом біженців, а в Британії на карантин закриваються школи.

Крім того, з-за пандемії коронавіруса скасовано проведення пісенного конкурсу Євробачення 2020. У цьому році він повинен був відбутися в Роттердамі (Нідерланди).