ua en ru

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019 Колаж РБК-Україна

На виборах до Верховної ради партія "Європейська солідарність" має високі шанси подолати прохідний 5% бар'єр

Блок Петра Порошенка "Солідарність" братиме участь в парламентських виборах 2019 під новою назвою "Європейська солідарність" (ЄС). Свіжі рейтинги партії, останні новини, історія, діяльність, лідери політсили - в матеріалі РБК-Україна.

Екзит-поли на виборах в Раду 2019

Згідно з результатами, які представив Національний екзит-пол, партія "Європейська солідарність" в ході виборів до Верховної Ради 2019 набрала 8,9% голосів. Такий результат дозволить партії Порошенко зайняти в парламенті 26 місць.

Разом в "ЄС" в Раду проходять також:

  1. "Слуга народу" - 43,9%
  2. "Опозиційна платформа - За життя" - 11,5%
  3. "Батьківщина" - 7,6%
  4. "Голос" - 6,3%

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Список партії "Європейська солідарність"

Петро Порошенко 9 червня 2019 року в ході з'їзду своєї партії "Європейська солідарність" представив першу десятку списку політсили. До нього увійшли:

  1. П'ятий президент і лідер партії Петро Порошенко.
  2. Глава парламенту Андрій Парубій.
  3. Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко.
  4. Ветеран АТО і командувач десантно-штурмових військ Михайло Забродський.
  5. Телеведуча і громадський діяч Софія Федина.
  6. Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу і нардеп від БПП Мустафа Джемілєв.
  7. Доброволець, волонтер, медик, начальник Медичного управління і реабілітації бійців Української добровольчої армії Яна Зінкевич.
  8. Голова Львівської ОДА Олег Синютка.
  9. Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.
  10. Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе.

Рейтинг партії "Європейська солідарність" на парламентських виборах 2019

Соцопитування 13-17 липня

Група "Рейтинг" провела чергове опитування електоральних настроїв українців з 13 по 17 липня 2019 року. Згідно з результатами, "Європейську солідарність" підтримують 7,7% серед тих, хто має намір взяти участь в голосуванні і вже визначився з вибором. Також в раду зможуть пройти ще 4 партії - "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Батьківщина" і "Голос".

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 6-10 липня

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування серед 2 тис. респондентів по всій Україні з 6-го по 10 липня 2019. Згідно з отриманими даними, партія "Європейська солідарність" набрала 8,2% підтримки (серед тих, хто визначився і точно йде на вибори). До першої п'ятірки рейтингу також увійшли: "Слуга народу" (47%), "Опозиційна платформа - За життя" (11,6%), "Голос" (6,6%), "Батьківщина" (6,4%).

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 25 червня-7 липня

За даними соціологічного дослідження КМІС за період із 25 червня по 7 липня, партія Петра Порошенко "Європейська солідарність" має 9,2% підтримки респондентів і знаходиться на 3-му місці рейтингу. Лідируючу позицію займає партія "Слуга народу", на другому місці - "Опозиційна платформа - За життя", також 5% прохідний бар'єр долає ВО "Батьквщіна".

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Соцопитування 28 червня - 4 липня

У рейтингу від Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і Центру "Соціальний моніторинг" за 28 червня - 4 липня партія "Європейська солідарність" набрала 8,5% голосів. У першій п'ятірці лідерів також "Слуга народу" (41,6%), "Опозиційна платформа - За життя" (13,7%), "Батьківщина" (7,7%), "Голос" (7,5%).

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 29 червня - 3 липня

Опитування групи "Рейтинг" було проведено з 29 червня по 3 липня за участю 2,5 тис. респондентів з усіх регіонів України. За результатами дослідження, рівень підтримки партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" склав 8,3%. У політсили 3-е місце в рейтингу після "Слуги народу" (42,3%) і "Опозиційної платформи - За життя" (13,4%). Також прохідний бар'єр долають "Голос" (7,2%) і "Батьківщина" (7,2%).

Соцопитування 13-23 червня

У передвиборчому соціологічному дослідженні групи "Рейтинг" від 13-23 червня на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI), партія "Європейська солідарність" отримала 7% голосів респондентів (серед тих, хто піде на вибори і визначився, за кого голосувати). Перше місце в рейтингу у "Слуги народу", також в Раду можуть пройти партії: "Опозиційна платформа - За життя", "Голос", "Батьківщина".

Социологи обнародовали еще один рейтинг партий перед выборами

Соцопитування 13-20 червня

Результати соціологічного опитування "Демініціатив" і Центру Разумкова свідчать про те, що за результатами парламентських виборів в Раду можуть пройти шість партій. "Європейську солідарність" в ході цього опитування підтримали 9,8% респондентів.

Соцопитування 20-24 червня

За даними опитування соціологічної групи "Рейтинг" партія Порошенко набирає на виборах в Раду 7,2% голосів. Подолати п'ятивідсотковий бар'єр зможуть також "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Батьківщина" і "Голос".

Соцопитування 13-21 червня

Партія "Європейська солідарність" набирає 8,4% голосів і займає четверте місце за даними опитування "Соціального моніторингу" та інституту соцдосліджень ім. Яременко. У п'ятірку лідерів також входять "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Батьківщина" і "Голос".

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 8-12 червня

У соцдослідженні групи "Рейтинг", проведеного 8-12 червня, "європейська солідарність" опустилася з третього на четверте місце. За партію Порошенко готові віддати свої голоси 7,3% респондентів. Третє місце займає партія Святослава Вакарчука "Голос". Лідерами рейтингу залишаються "Слуга народу" і "Опозиційна платформа За життя".

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 6-9 червня

За даними опитування "Рейтингу" партія Петра Порошенко "Європейська солідарність" набирає 7,9% голосів. Цей результат зберігає політсилу на третьому місці в рейтингу електоральни' настроїв українців. Випереджають "Європейську солідарність" партії "Слуга народу" і "Опозиційна платформа За життя".

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 26 травня - 7 червня

За даними опитування КМІС, партія Порошенка входить до п'ятірки лідерів рейтингу партій перед виборами. Політсила Порошенка займає третє місце в рейтингу (8,1%). На першому місці "Слуга народу" (48,5%), на другому - "Опозиційна платформа - За життя" (11,8%). У п'ятірку також входять "Батьківщина" (7,8%) і "Голос" (5,6%).

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 29 травня - 3 червня

Партія "Европейська солідарність", за даними опитування групи "Рейтинг" входить в п'ятірку політсил, які можуть пройти до Верховної Ради після виборів. Так, "Європейська солідарність" (7,8%) займає третє місце в рейтингу, поступаючись "Слугу народу" (48,2%) і "Опозиційною платформі - За життя" (10,7%). У п'ятірку також увійшли "Батьківщина" (6,9%) і "Голос" (5,6%).

Європейська солідарність: результати на парламентських виборах 2019

Соцопитування 16-21 травня

За даними соцопитування групи "Рейтинг", "Європейська солідарність" (Блок Петра Порошенка) має високі шанси пройти до Верховної Ради після виборів 21 липня 2019. За цю партію готові проголосувати 8,8% респондентів серед тих, хто точно визначився з вибором (6,4% серед усіх опитаних).

У загальному передвиборчому рейтингу у політсили третє місце після "Опозиційної платформи - За життя" (10,5%) і "Слуги народу" (43,8%).

Рейтинги партій на виборах до Верховної Ради 2019

Рейтинги партій на виборах до Верховної Ради 2019 (фото: ratinggroup.ua)

Найбільший відсоток підтримки ЄС може отримати серед жителів західної України (10%) і в центральних областях (7%).

У той же час "Європейська солідарність" є лідером антирейтингу серед опитаних українців. На питання: "За кого б ви точно не проголосували?", 51,9% вказали саме партію "Солідарність".

Участь у виборах до Верховної Ради IX скликання буде обговорюватися на партійному з'їзді 31 травня 2019. Про це заявив Петро Порошенко після інавгурації Володимира Зеленського. Також екс-президент повідомив, що перед його командою стоїть завдання сформувати на наступні вибори "широку демократичну коаліцію". У новому парламенті політсила готова захищати цінності і досягнення, які відстоювала останні п'ять років, зокрема, інтеграцію України в ЄС і НАТО.

На попередньому з'їзді 22 травня партія отримала нову назву "Європейська солідарність" із символічною абревіатурою ЄС.

Історія створення і лідери партії

У 2000-му році Петром Порошенко було створено фракцію "Солідарність", члени якої пізніше об'єдналися в Партію солідарності України. У липні того ж року 5 партій, що підтримували президента Л. Кучму (в т.ч. і Партія солідарності), створили союз, який отримав назву "Партія регіонів".

Однак уже в листопаді 2001 року "Солідарність" покинула "Партію регіонів", її лідером спочатку був Михайло Антонюк, а з 15 листопада політсилу очолив Петро Порошенко.

У 2002 році "Солідарність" брала участь у виборах ВР в складі блоку "Наша Україна, подолала прохідний бар'єр і отримала 23 мандати.

У 2013 році лідером партії став Юрій Стець. Політсила увійшла до складу Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Петро ПорошенкоПетро Порошенко (фото: РБК-Україна)

На президентських виборах 2014 Петро Порошенко висувався кандидатом на пост глави держави і здобув перемогу в першому турі.

27 серпня 2014 року головою партії було обрано Юрія Луценка, також змінилася її назва на "Блок Петра Порошенко" (з 27 січня 2014 го - Блок Петра Порошенка "Солідарність"). Президент України Петро Порошенко став почесним головою партійного об'єднання.

Серед ключових членів партії: Артур Герасимов, Мустафа Джемілєв, Ірина Луценко, Олексій Гончаренко, Ірина Геращенко, Ольга Богомолець.

Результати на парламентських виборах 2014 року

26 жовтня 2014 року відбулися позачергові вибори в парламент. БПП об'єдналася з партією "УДАР" і список політсили очолив Віталій Кличко.

За результатами голосування, БПП отримав 21,82% і 132 депутатських мандати.

Після виборів партія увійшла до складу коаліції "Європейська Україна" разом з "Народним фронтом", "Самопоміч", "Батьківщиною", Радикальної партією.