ua en ru

Яскраве та м'яке Великоднє пісочне печиво з глазур'ю: в захваті будуть дорослі та діти!

Яскраве та м'яке Великоднє пісочне печиво з глазур'ю: в захваті будуть дорослі та діти! Як приготувати м'яке пісочне печиво з глазур'ю на Великдень (фото: freepik.com)

Великоднє печиво - це яскравий атрибут свята та неймовірно смачний смаколик. Таке печиво люблять дорослі та діти, воно відмінно підходить, щоб привітати найрідніших зі святковим ранком, а ще його можна принести з собою - як подарунок до столу, коли ви підете в гості.

Як приготувати яскраве Великоднє пісочне печиво з глазур'ю, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.

Що вам знадобиться:

  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Цукор - 100 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Масло вершкове 73% - 125 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Глазур - 100 г

Ще вам знадобляться веселі фігурні формочки, які символізують Великдень - писанки, баранчики та кролики. Прикрасити печиво можна також шоколадними краплями, декоративною посипкою або цукатами.

Як готувати Великоднє пісочне печиво

Охолоджене масло потрібно нарізати кубиками та покласти у чашу блендера. Додайте до масла борошно, цукор, яйце та перебийте всю масу до стану крихти.

Лимон помийте та обсушіть. Зі шкірки натріть на дрібній тертці цедру, а з м'якоті витисніть сік. Цедру та сік лимона додайте до тіста та добре перемішайте.

Загорніть тісто у харчову плівку і поставте у холодильник на 30-40 хвилин.

Розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні у тонкий шар. За допомогою формочок виріжте печиво.

Застеліть пергаментом деко і викладіть на нього печиво. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте печиво 10 хвилин. Не тримайте його в духовці довше, бо воно стане твердим.

Дістаньте печиво і розкладіть його на широку тарілку або дощечку. Коли воно вистигне, змастіть його глазур'ю і прикрасьте до свого смаку.

Вас може зацікавити: