Яскраве та м'яке Великоднє пісочне печиво з глазур'ю: в захваті будуть дорослі та діти!
Як приготувати м'яке пісочне печиво з глазур'ю на Великдень (фото: freepik.com)
Великоднє печиво - це яскравий атрибут свята та неймовірно смачний смаколик. Таке печиво люблять дорослі та діти, воно відмінно підходить, щоб привітати найрідніших зі святковим ранком, а ще його можна принести з собою - як подарунок до столу, коли ви підете в гості.
Як приготувати яскраве Великоднє пісочне печиво з глазур'ю, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.
Що вам знадобиться:
- Борошно пшеничне - 250 г
- Цукор - 100 г
- Яйця - 1 шт.
- Масло вершкове 73% - 125 г
- Лимон - 1 шт.
- Глазур - 100 г
Ще вам знадобляться веселі фігурні формочки, які символізують Великдень - писанки, баранчики та кролики. Прикрасити печиво можна також шоколадними краплями, декоративною посипкою або цукатами.
Як готувати Великоднє пісочне печиво
Охолоджене масло потрібно нарізати кубиками та покласти у чашу блендера. Додайте до масла борошно, цукор, яйце та перебийте всю масу до стану крихти.
Лимон помийте та обсушіть. Зі шкірки натріть на дрібній тертці цедру, а з м'якоті витисніть сік. Цедру та сік лимона додайте до тіста та добре перемішайте.
Загорніть тісто у харчову плівку і поставте у холодильник на 30-40 хвилин.
Розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні у тонкий шар. За допомогою формочок виріжте печиво.
Застеліть пергаментом деко і викладіть на нього печиво. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте печиво 10 хвилин. Не тримайте його в духовці довше, бо воно стане твердим.
Дістаньте печиво і розкладіть його на широку тарілку або дощечку. Коли воно вистигне, змастіть його глазур'ю і прикрасьте до свого смаку.
Вас може зацікавити: