Смачні картопляні палянички можна приготувати як на сніданок, так і на вечерю. Вони поживні, легенькі та зі свіжою зеленню й хрумкою скоринкою. Готуються просто, смакують усім - особливо з ложкою сметани або салатом.
Як приготувати смачні картопляні палянички з зеленню і без олії, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на рецепт блогерки Сніжани Дудок в Instagram.
Можна додати також кінзу та молодий часник - за вашим смаком
Зелень помийте, обсушіть та дрібно наріжте. Картоплю відваріть та потовчіть у пюре. Додайте у картоплю сіль, перець чорний молотий, олію і ваші улюблені спеції. Потім всипайте нарізану зелень та добре перемішайте.
Борошно просійте та поєднайте з розпушувачем, змішайте за картоплею і вимісіть на столі м'яке тісто. Борошна може бути трошки більше або менше, ніж у рецепті - дивіться по консистенції тіста.
Готове тісто розділіть на кілька кульок (залежно від бажаного розміру паляничок). Кожну кульку розкачайте у коржик.
Розігрійте сковорідку і смажте палянички без додавання будь-якого жиру - з обох боків до рум'яної скоринки.
До паляничок додайте сметану, грецькій або турецький йогурт.