ua en ru

Незрівнянно смачні котлети з сайди: рецепт, який змусить полюбити страви з риби

Незрівнянно смачні котлети з сайди: рецепт, який змусить полюбити страви з риби Як готувати рибні котлети з сайди (скриншот / Кулінарні рецепти від Надії)

Рибні котлети - це простий та водночас смачний варіант страви до обіду чи вечері. Приготовані з риби сайда котлети ніжні та соковиті. За ситність ці рибні котлети не поступаються м’ясним і чудово поєднуються з салатом чи гарніром.

Про те, як готувати рибні котлети в паніруванні, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні рецепти від Надії".

Що потрібно для рибних котлет з сайди

Для того, щоб приготувати ніжні рибні котлети в хрумкому паніруванні, необхідні такі продукти:

  • філе риби сайда - 1 кг
  • батон - 4-5 скибок
  • молоко - 80-100 мл
  • масло - 30 г
  • яйце - 1 шт.
  • сало - 100-150 г
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 3-4 зубчики
  • свіжа петрушка - пучок
  • панірувальні сухарі - 100 г
  • приправа для риби - 1 ч. л.
  • сіль - до смаку
  • перець - до смаку
  • олія - для смаження

Як готувати котлети з сайди

Для того, щоб приготувати рибні котлети з сайди, спочатку в мисці потрібно замочити хліб, заливши його молоком. Залиште хліб на 4-5 хвилин, а тим часом почистьте і дрібно наріжте часник та цибулю.

Розігрійте на пательні невелику кількість олії та обсмажте цибулю на помірному вогні. Коли цибуля матиме легку золотисту скоринку, додайте часник, а за хвилину - масло, сіль та перець.

Смажте цибулю до розтоплення масла, перемішуючи інгредієнти. Потім зніміть пательню з плити та зачекайте, доки цибуля охолоне.

Філе сайди наріжте на невеликі шматки - їх необхідно перемолоти в м'ясорубці. Замість сайди також можна використовувати хек. Наріжте на невеликі шматки сало - його потрібно також перемолоти в м'ясорубці, додавши до рибного фаршу. Це покращить смак котлет.

Разом з салом потрібно перемолоти розмочений батон та обсмажену цибулю. У готовий фарш для рибних котлет розбийте яйце, додайте приправу до риби, а також сіль та перець до свого смаку.
Незрівнянно смачні котлети з сайди: рецепт, який змусить полюбити страви з риби
Як готувати рибні котлети з сайди (скриншот / Кулінарні рецепти від Надії)

Промийте, обсушіть та подрібніть ножем зелень. Всипте її до рибного фаршу і ретельно перемішайте інгредієнти. Після цього фарш потрібно поставити в холодильник на 30-40 хвилин. Втім, якщо немає часу, можна одразу сформувати рибні котлетки.

Змочіть водою руки та столову ложку, якою будете набирати фарш. Злегка відбийте масу та сформуйте з неї котлетку, перекладіть її в панірувальні сухарі та присипте з кожного боку крихтами.

Після цього можна ще раз підрівняти форму котлети. Розігрійте в пательні олію та викладіть сформовані рибні котлетки.
Незрівнянно смачні котлети з сайди: рецепт, який змусить полюбити страви з рибиНезрівнянно смачні котлети з сайди: рецепт, який змусить полюбити страви з риби
Як готувати рибні котлети з зеленню (скриншот / Кулінарні рецепти від Надії)

Смажити котлети з риби потрібно до золотистої скоринки, приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Рибні котлети більш ніжні, ніж м'ясні, тому перегортати так і вироби слід обережно, щоб не зруйнувати їхню форму.