Грибна юшка по-закарпатськи: рецепт традиційної першої страви
Як готувати грибну юшку по-закарпатськи (скриншот / Закарпатська Господиня)
В українській кухні існує чимало рецептів перших страв. Наприклад, грибна юшка по-закарпатськи - вишукана традиційна страва, схожа на вершковий суп, яка неодмінна урізноманітнить домашнє меню.
Про те, як готувати грибну юшку по-закарпатськи, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Закарпатська Господиня".
Що потрібно для грибної юшки по-закарпатськи
Для того, щоб приготувати цю першу страву, необхідні такі продукти:
- вода - 2-2,5 л
- білі гриби - 800 г
- морква - 2 шт.
- картопля - 800 г
- цибуля - 1-2 шт.
- сметана - 300 мл
- молоко - 500 мл
- борошно - 2 ст. л.
- соняшникова олія - 3 ст. л.
- сіль - до смаку
- перець - до смаку
- солодка паприка - 1 ч. л.
- сушений часник - 1 ч. л.
- зелень кропу - пучок
Як готувати грибну юшку по-закарпатськи
Грибну юшку можна готувати зі свіжих або сушених грибів, до того ж не обов'язково білих - можна використовувати лисички або печериці.
Перед додаванням в суп гриби обсмажуються. Проте їх також можна попередньо відварити та, після проварювання протягом декількох хвилин, злити з них рідину.
Картоплю помийте та наріжте на кубики середнього розміру. Моркву та цибулю потрібно почистити і нарізати на невеликі кубики.
Пересипте картоплю та моркву до глибокої каструлі, залийте водою; накрийте посуд кришкою та поставте на вогонь. Промиті або відварені гриби наріжте на тонкі скибки.
Розігрійте в пательню олію та обсмажте цибулю до розм'якшення. Додайте паприку, перемішайте інгредієнти та вкиньте нарізані гриби.
Як готувати грибну юшку по-закарпатськи (скриншот / Закарпатська Господиня)
Підсоліть та поперчіть гриби та смажте їх до готовності, періодично помішуючи. Насипте борошно в окрему миску, додайте до нього сметану та поступово влийте молоко, перемішуючи суміш до однорідної консистенції.
Залийте смажені гриби молочною сумішшю та доведіть рідину до кипіння і загустіння.
Як готувати грибну юшку по-закарпатськи (скриншот / Закарпатська Господиня)
Перелийте гриби з соусом в каструлю з відвареною картоплею та морквою. Ретельно перемішайте юшку, щоб соус змішався з бульйоном.
Всипте до юшки сухий часник, додайте сіль та перець до смаку. Доведіть страву до кипіння, додайте зелень кропу - і юшку по-закарпатськи можна подавати до столу.
До речі раніше ми розповідали про те, як готувати тушковану картоплю з м'ясом на пательні.
Читайте також, як готувати загребський стейк.