Можна зберігати всю зиму: готуємо смачний і ситний розсольник в банках
Під час вимушених відключень світла гостро постає питання приготування їжі і зберігання готових продуктів. Тому варто робити запаси, наприклад, закатувати в банки готові супи та інші страви.
Про це пише канал Дача сад і город.
Інгредієнти:
- 2,5 склянки перловки,
- 0,5 кілограма кислих огірків (квашених),
- 0,5 кілограма моркви,
- 0,5 кілограма цибулі,
- 4 помідори,
- 5 зубців часнику,
- 1 столова ложка солі,
- 2 чайні ложки цукру,
- зелень петрушки та кропу.
Приготування розсольнику
Перловку відварити до готовності. Помідори подрібнити блендером.
Моркву та цибулю пересмажити, додати кислі огірки нарізані брусочками. Тушкувати хвилин 10 і додати по черзі інгредієнти, що залишилися (помідори, часник, сіль, цукор).
Перловку та зелень додати в останню чергу. Тушкувати 20 хвилин і розкласти по стерилізованих банках, закатати кришками.
Зберігати таку консервацію треба у темному прохолодному місці.
Раніше ми писали, які продукти потрібно викинути з холодильника, щоб не отруїтися.
Також читайте, як приготувати плов в банці.