ua en ru

Кутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної страви

Кутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної страви Як приготувати кутю (flickr.com)

Кутя - традиційна українська страва з пшениці з додаванням меду, маку й горіхів, яку готують на Святвечір. Можна приготувати смачну кутю на узварі.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на YouTube-канал "Onyshkevychi".

Список інгредієнтів

За бажання можна додати до куті курагу, чорнослив, в’ялені вишні та горішки.

Для приготування підготуйте такі інгредієнти:

  • пшениця - 300 г
  • мак - 100 г
  • родзинки - 100 г
  • журавлина - 50 г
  • волоські горіхи - 100 г
  • мед - до свого смаку
  • цукор - 70 г
  • узвар - 150 мл

Спосіб приготування

Спочатку пшеницю висипте в каструлю, залийте 1 л води, перемішайте й залиште на 2-3 години настоюватись.

Родзинки й журавлину залийте холодною водою та залиште на 5 хвилин. Потім промийте й обсушіть на рушнику.

Далі мак насипте в глибоку тарілочку, залийте окропом і залиште на 10 хвилин.

Після цього пшеницю промийте, залийте 900 мл холодної води та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на маленькому вогні 50-60 хвилин.

Коли пшениця охолоне, додайте мак, влийте узвар, насипте подрібнені горішки, родзинки з журавлиною.

В кінці додайте мед і перемішайте.

Кутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної стравиКутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної страви

Кутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної стравиКутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної страви Кутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної стравиКутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної стравиКутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної стравиЯк приготувати кутю з узвару (скриншот)