Коли квасити капусту в січні 2024, а коли не можна цього зробити - вона зіпсується
Квашена капуста - це наш український суперфуд, який додасть вам сил та вітамінів. Аби вона вийшла у вас була смачною, корисною та сподобалася усім гостям, треба знати, коли її квасити за місячним календарем.
Які дні найсприятливіші, а в які квасити капусту не треба - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
В матеріалі були використані дані Місячного календаря.
Коли квасити капусту у січні
Найкращими днями для квашення у січні 2024 є такі дати: 18, 19, 20, 21, 22, 23 та 24 січня.
Капуста, яка приготована в ці дні - вийде у вас хрумкою та соковитою!
Невдалими днями для квасіння капусти будуть дні молодика. То ж ніколи не квасьте її в ці дати, інакше зіпсуєте продукт! У січні це 11 та 25 січня.
Що треба знати про квашення капусти
Саме від фази місяця у день заготівлі капусти залежить її смак та якість процесу закваски.
Що треба знати перед квашенням:
- заквашена капуста у повню може бути прісною
- якщо квасити капусту на молодий місяць, вона буде кислою;
- обираючи заготівлю під час Місяця, який спадає, капуста може бути недостатньо соленою.
Секрети квашеної капусти
- Вибирайте завжди капусту овальної форми, а не круглої. Саме така капуста краще підходить для квашення.
- Дуже важливо правильно посолити капусту. Солі не повинно бути забагато чи замало. Треба використовувати одну ложку солі без верху на кілограм капусти.
- Для квашення капусти треба використовувати тільки камяну, нейодовану сіль.
- Важливо гарно перемяти капусту з сіллю, доки вона не пустить сік.
Читайте також, 5 секретів квашеної капусти, без яких вона не вийде ніколи.
Раніше ми писали про те, як заквасити капусту швидкого посолу.