Домашній паштет - це не просто закуска, а справжній спогад смаків з дитинства. На Великдень його подають до крашанок, хріну та свіжого хліба і він чудово доповнює святковий сніданок.
Як приготувати ніжний паштет для сніданку на Великдень, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.
Підготовка печінки:
Очистити печінку від плівок та прожилок. Замочити на 15-20 хв у молоці - це зробить її ніжнішою та позбавить гіркоти.
Овочі:
Цибулю та моркву нарізати й обсмажити на олії до золотистого кольору.
Смаження печінки:
Додати до овочів печінку, сіль, перець і лавровий лист. Готувати на середньому вогні 15-20 хвилин.
Подрібнення:
Вийняти лавровий лист. Все перекласти в блендер і змолоти до однорідної маси. Додати вершкове масло - воно має бути кімнатної температури.
Остудити й настоювати:
Готовий паштет охолодити в холодильнику мінімум на 2 години. Найкраще - залишити на ніч, тоді смак розкриється повністю.
А ось так готується такий паштет без процесу смаження: