Чанахі по-українськи: рецепт неймовірно смачного рагу закарпатської кухні
Як готувати чанахі по-українськи (скриншот / Закарпатська Господиня)
Чанахі - традиційна страва грузинської кухні, приготована з баранини та овочів. Втім, чанахі також готують в західних областях України - з м'яса та квасолі, додаючи часник та паприку.
Про те, як приготувати чанахі по-українськи, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Закарпатська Господиня".
Що потрібно для чанахі
Для того, щоб приготувати чанахі по-українськи, потрібні такі продукти:
- м'ясо - 700 г
- варена (або консервована) квасоля - 600 г
- картопля - 800 г
- морква - 2 шт.
- помідор - 1-2 шт.
- цибуля - 1 шт.
- часник - 3-4 зубчики
- сіль - до смаку
- перець - до смаку
- солодка паприка - 1-2 ч. л.
- зелень (кріп або петрушка) - до смаку
Як готувати чанахи по-українськи
До того, щоб приготувати цю українську, схожу на рагу страву, почистьте картоплю, моркву, цибулю та часник. Зелень помийте, обсушіть та подрібніть ножем.
Картоплю наріжте на кубики середнього розміру, моркву - на кружальця або півкільця, а цибулю - на маленькі кубики. М'ясо також потрібно нарізати на кубики середнього розміру. Помідори бланшуйте, а потім перебийте в пюре.
Розігрійте в каструлі з товстими стінками олію, викладіть м'ясо. Смажте шматочки до рум'яної скоринки і випаровування виділеної рідини.
Після цього всипте цибулю і моркву, додайте сіль і перець. Накрийте посуд кришкою і тушкуйте інгредієнти до готовності, у разі потреби доливаючи воду.
Як готувати чанахі по-українськи (скриншот / Закарпатська Господиня)
Потім додайте паприку і перемішайте м'ясо з овочами. Також влийте до каструлі пюре з помідорів і ще раз перемішайте інгредієнти.
Як готувати чанахі (скриншот / Закарпатська Господиня)
В окремій пательні обсмажте картоплю в олії, періодично помішуючи її. Коли картопля буде повністю готовою, присоліть її до смаку.
Доготувати чанахі можна двома способами: до каструлі, в якій тушкується м'ясо, всипати картоплю та варену квасолю, долити кип'яченої води так, щоб вона покривала всі інгредієнти, та прокип'ятити страву протягом декількох хвилин. Також додайте часник.
Або ж всі інгредієнти можна поєднати в горщику для запікання та прогріти в духовці, розігрітій до 200 градусів протягом декількох хвилин. Розкладіть готову страву по тарілках та присипте подрібненою зеленню.
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати стегенця з рисом в рукаві.
А також розповідали, як готувати українську козацьку страву коцюрбу.