Якщо ви втомилися від звичайних оладок, час спробувати щось нове! Цей рецепт пирога з кабачків справжня знахідка: він простий у приготуванні, але має ніжний смак та апетитну хрустку скоринку.
Як приготувати "літній хіт", розповідає РБК-Україна з посиланням на сайт "Тлусті рецепти".
Для приготування вам знадобляться такі продукти:
Ретельно помийте кабачки. Натріть їх на крупній тертці. Щоб пиріг не вийшов водянистим, відіжміть зайву рідину з кабачкової маси. Найкраще робити це руками або за допомогою марлі. Також бажано очистити кабачки від шкірки та не додавати в тісто частину з великим насінням.
В окремій мисці збийте яйця з сіллю та цукром до однорідності. Влийте соняшникову олію та молоко, продовжуючи збивати. Потім поступово додайте борошно та розпушувач, замішуючи тісто. Воно має вийти досить рідким.
Додайте підготовлені натерті кабачки до тіста. За бажанням, додайте дрібно нарізану петрушку або іншу улюблену зелень для аромату. Акуратно перемішайте всі інгредієнти.
Змастіть форму для випічки олією. Вилийте половину тіста у форму. На цей шар можна викласти начинку. Наприклад, нарізану кубиками ковбасу, а зверху - шар натертого сиру. Накрийте начинку рештою тіста, розподіляючи його рівним шаром.
Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте протягом 30-35 хвилин. Коли пиріг набуде золотистої скоринки і приємного аромату, він буде готовий.
Вас може зацікавити