ua en ru

Зеленський на засіданні Європейської ради розповів про фронт і необхідність ППО для України

Зеленський на засіданні Європейської ради розповів про фронт і необхідність ППО для України Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images)

Президент України Володимир Зеленський у середу, 17 квітня, взяв участь у засіданні Європейської ради. Розповів про ситуацію на фронті та нагальні потреби українських військ, зокрема системи ППО для захисту від російських атак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення глави держави.

"Щойно взяв участь у роботі Європейської ради, були всі лідери нашої Європи. Я вдячний Шарлю Мішелю, пану президенту Євроради, Урсулі фон дер Ляєн, пані президентці Єврокомісії, та всім керівникам європейських держав та урядів за незмінну увагу до України", - розповів Зеленський.

Під час виступу на засіданні президент підкреслив все те, що необхідно для подальших дій ЗСУ на фронті та захисту України від ворожих атак.

"Звичайно, ППО та фронт - це ключовий пріоритет. Зараз такий час, який треба всім у Європі, у вільному світі використати заради зміцнення, заради більшого виробництва зброї, заради більшого постачання зброї, загалом заради рішучості. На рішучості тримається нормальне життя світу, і Європа точно може не програти цей час - заради нашої спільної безпеки", - наголосив глава держави.