ua en ru

Німеччина відправить Україні ще одну систему Patriot

Німеччина відправить Україні ще одну систему Patriot Фото: Україна отримає ще одну пускову установку Patriot (Getty Images)

Німеччина передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на N-TV.

"У зв'язку з подальшим збільшенням кількості російських авіаударів по Україні уряд Німеччини ухвалив рішення додатково зміцнити українську протиповітряну оборону", - цитує N-TV заяву німецького міністерства оборони.

Раніше, за даними N-TV, Збройні сили Німеччини вже надали Україні дві системи Patriot.

Нагадаємо, першу систему Patriot Україна отримала від Німеччини у квітні 2023 року, а другу - в грудні того ж року.

Оновлено 16:45.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з німецьким канцлером Олафом Шольцом та подякував йому за Patriot.

"Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад", - написав президент в Telegram-каналі.

Оновлено 17:47.

Водночас у публікації про розмову двох лідерів держав на сайті Офісу президента України йдеться про те, що Зеленський подякував Шольцу за надання "додаткової системи Patriot, систем IRIS-T й Skynex, ракет і набоїв до наявних зенітно-ракетних систем".